Home => Numerologie => Huisnumerologie => Huisnummer 4

Huisnummer 4

nr4Het cijfer 4 wordt in de numerologie vaak de negatieve zon genoemd. Toch verschaft de 4 aan de bewoners in grote mate zekerheid en stabiliteit. Hier zoekt men bescherming. De nuchtere, aardse ingesteldheid is er zeer belangrijk. Het leven wordt er ernstig genomen en vaak is men er zuinig, op het krenterige af. In een 4-huis wonen meestal mensen die een sterk ontwikkeld verantwoordelijkheidsgevoel hebben en een zeer gepland leven leiden. Zij houden vooral rekening met de normen en de waarden van d maatschappij. Langzaam maar zeker bouwt een ieder aan zijn toekomst.

Onverwachte sprongen vinden hier niet plaats. Er bestaat echter een grote kans dat de bewoners zeer koel en beredeneerd worden. Emotioneel komt men er niet echt aan zijn trekken en het seksuele leven kent er weinig pieken. Op de lange duur valt er nog weinig te lachen en menig één wordt er na verloop van tijd depressief. Het is alsof het leven veel moeizamer verloopt en zelfs met het inkomen is het vrij sober gesteld. Dit alles kan leiden tot nijdige en jaloerse karakters.


 

Een andere benadering van Denise Linn ‘Een huis vol bezieling’ is als volgt:

Vier is de zekerheid. Zelfdiscipline door werk en dienstverlening, productiviteit en organisatie.
In de tarot de Keizer, die staat voor een zeer strakke planning en uiterste geordendheid.

Een vier huis heeft een stabiele en veilige energie. Volgens Denis Linn zou je wanneer je onzeker staat in je leven zeker moeten verhuizen naar een woning met de vier energie. In dit huis vind je kracht en zekerheid. Het is de aarde die hier overheerst, stabiel en zeker. Aarde-energie geeft de mogelijkheid om je wortels te vinden en zaadjes van je dromen te planten. In deze woning kun je alle ideeën die je hebt rustig bewerkstelligen met een positief resultaat.

Het huis leent zich voor een rustige discipline met het oog op het bouwen aan de toekomst. Ook zou het een prima ruimte zijn voor een groep mensen met een gemeenschappelijk doel.
Een probleemgebied van de vier energie kan zijn dat iemand het gevoel heeft altijd aan het werk te zijn en nooit eens de tijd vindt voor ontspanning. Ook kan hier een soort koppigheid optreden en zelfs de hardnekkige neiging tot hamsteren. Maar goed, wanneer je je daar bewust van bent kun je misschien die beperking ook opheffen.

Bekijk ook

Huisnummer 3

De 3-eenheid van lichaam, ziel en geest neemt hier een belangrijke plaats in het leven …