Home => Oosterse Stromingen => Feng Shui - Windrichtingen => Noorden – Loopbaan – Carrière

Noorden – Loopbaan – Carrière


Levensgebied

In de noordelijke sector van je huis kun je de carriere flink motiveren.
Het element is water. Het neerzetten van stromend water in het noorden geeft je carriere een enorme oppepper.
Kamerfonteintjes doen het hier goed. Deze moet wel in verhouding zijn met de kamer, dus niet al te groot zodat je er symbolisch in verdrinkt. Fonteintjes horen in de huiskamer, en niet op een slaapkamer, plaatsing in deze ruimte zou diefstal aantrekken. Is het niet mogelijk om een waterelement te installeren dan kan er ook een afbeelding waarop stromend water te zien is worden gebruikt. Liever geen stilstaande wateren, dat werkt stagnerend.

Kleurgebruik

De kleuren die in deze sector horen zijn, blauwtinten en zwart. Sommige mensen menen dat de kleur geel taboe is, maar daar ben ik het niet mee eens. Omdat deze hoek weinig zonlicht krijgt geeft de kleur geel juist extra vrolijkheid.

Extra gelukkige combinaties in de noordelijke hoek zijn geel-wit en blauw-wit.
Een combinatie die vermeden moet worden is blauw-geel.
Ook rood, welke een vuurkleur is vernietigd het waterelement in deze hoek. Natuurlijk kan dit ook hele spannende combinaties opleveren omdat vuur stoom produceert mits in juiste dosering gebruikt.

Waterkleuren laten zich goed combineren met metaalkleuren.

Waar het Noorden voor staat

Het Noorden overheerst in de donkere tijd. De windrichting staat voor de winter, vochtigheid, kilte en nachtelijke koude mist.
De richting is prachtig maar heeft ook nadelen. Want wat betreft de eigenschappen staat het Noorden voor eenzaamheid, in zichzelf gekeerdheid en isolatie. De windrichting komt overeen met het koudste seizoen waarin lijden het sterkst benadrukt wordt. Dat is precies de scherpe kant die het Noorden ook in zich heeft.
Sterke activering kan leiden tot gevoelens van stilstaan en geen progressie boeken. Wanneer je het extreem bekijkt is aanzicht van de windrichting prachtig maar het blijft een serieuze windrichting die totaal in zichzelf gekeerd is.

Het is natuurlijk leuk om met deze carrieresector bezig te zijn, ik wilde u alleen op een overdreven manier de eigenschappen duidelijk maken.

Objecten

Het dier dat hier huist, is volgens de Chinese traditie de schildpad, een afbeelding hiervan beschermt het huis en brengt voorspoed. Het kan een echte zijn, of een beeldje van metaal of porselein welke eigenlijk met zijn pootjes in een laagje water zou moeten staan.
Een andere manier om chi te versterken is door het neerzetten van een ronde, zilveren of ijzeren vaas met een plant met rode bloemen.
Chi kun je instant houden met een gewelfd glazen beeldje of kristal.
Afzwakken doe je met planten.
Het getal van de noordelijke sector is 1. Alles wat je hier neerzet kan dus uit 1 ding bestaan. Met name metalen voorwerpen, glas of water doen het hier erg goed.

Kleurgebruik, vorm en getal in beeld


De tekeningetjes geven enkele kleurcombinaties weer.
Het getal van het Noorden is 1 en de vorm grillig en golvend.

Bekijk ook

Zuiden - Roem & Erkenning

Zuiden – Roem & Erkenning

Element: Groot hout Getal: 9 Kleur: Rood