Home => Oosterse Stromingen => Feng Shui - Windrichtingen => Noordwesten – Hulp van buitenaf

Noordwesten – Hulp van buitenaf


Deze windrichting vertegenwoordigt hulp die je van anderen krijgt en staat ook beschreven als hulp van machtige mensen. Het is ook de plaats van de kostwinner van het huis. Autoriteit is een kernwoord voor deze richting. Het overheersende element is metaal. Het getal is zes.

Kleuren

Alle metaalkleuren, zoals wit, grijs, goud en zilver. Deze kleuren gecombineerd met geel zijn ideaal aan deze kant.
Rood-metaal is schadelijk.

Materialen

Alles van metaal, zilver en goud. Hard steen. Objecten Engelen, omdat zij hulp symboliseren. Verder de computer, de tv of de stereo-installatie, deze vertegenwoordigen sterk het metaalelement. Als je hier een windgong ophangt, kies er dan voor een met weinig opsmuk en met zes metalen holle buizen. Natuurlijk doen metalen doosjes en lijstjes het hier ook goed. Het is ook een plek voor metalen belletjes. Zes Chinese muntjes met rood draad aaneengebonden bevorderen hulp van buitenaf. Wees voorzichtig met kaarsen in deze hoek, plaats er liever helemaal geen. Houtskool in een lage stenen pot versterkt de chi, een metalen windklok houdt instant en glas en kristal zwakken de energie af.

Patronen

Om de metaalenergie instant te houden verdienen cirkels en bogen hier de voorkeur. Strepen en ruiten versterken en grillige vormen zwakken af.

Bekijk ook

Zuidwesten - De relatiehoek

Zuidwesten – De relatiehoek

Element: Aarde Getal: 2 Kleur: Geel-Beige