Home => Oosterse Stromingen => Feng Shui - Windrichtingen => Westen – creativiteit

Westen – creativiteit


Hier overheerst creativiteit, romantiek en kindergeluk. Het Westen vertegenwoordigt de speelse dingen in ons leven. Deze hoek activeren betekent het instant houden van fantasierijke ideeën en daarin standvastig zijn. Het zou volgens sommige boeken ook een prima plek voor financieel welzijn. Het element dat hier overheerst is metaal.

Kleuren

Wit, grijs, zilver en goud zijn de metaalkeuren en staan hier prachtig. Prima zijn de combinaties : geel-wit, geel-zilver en geel-goud. Gebruik geen rood-metaal combinatie. Objecten : Alle ronde vormen van metaal doen het goed hier. Het getal is zeven, maar is vanaf het jaar 2003 wat ongelukkig, omdat we het tijdperk van het getal 8 ingaan, deze duurt tot 2023. Om dit probleem te omzeilen gebruik ik in het Westen alles in negenvoud omdat negen altijd gunstig is. Gebruik niet al te felle spots in deze hoek, lampen staan voor vuur en het vernietigt het metaal. Water zou erg heilzaam zijn voor het aantrekken van geld. Nog een tip voor financieel welzijn : plaats een wereldbol in het Westen en geef daar elke dag een zwaai aan. Omdat deze sector ook voor kindergeluk staat is dit de plek om vrolijke kindertekeningen op te hangen, mits je kinderen hebt, natuurlijk. Deze schaal met goudgeverfde heeft alle elementen in zich van het Westen, namelijk goudkleurig en rond. En met wat fantasie makkelijk zelf te maken.

Vormen

Rond, dus cirkels, ovalen en bogen om de Chi instant te houden. Versterken doe je met : ruiten, strepen en brede rechthoeken. Chi afzwakken : grillige vormen en golven.

Materialen

Instant houden : Harde steen en metaal en rode bloemen in een ronde ijzeren pot.
Afzwakken :
Gewelfd glas en kristal.
Versterken :
keramiek, klei en zachte steen en houtskool in een lage stenen pot.

Het Westen verfijnen

De westelijke hoek staat voor creativiteit, kinderen en projecten. Het element dat daar heerst is metaal. Maar ook deze metaalhoek heeft ‘controle’ nodig en dat kan met een klein vuur element zoals een theelichtje of een kaars of twee kaarsen om de romantiek daar te benadrukken. Het is immers ook de sector van de ondergaande zon en late middag. Dit tijdstip houdt verband met romantische gevoelens. Een klein vuur is uiteraard wat anders dan een felle spot, deze staat voor teveel vuur en laat het metaal smelten, en dat is ook weer niet de bedoeling.

Verder kunnen teveel objecten van metaal in deze hoek te ‘hard’ zijn voor kinderen en ze onbedoeld schade aandoen. Om het Westen dan ook een prettige uitstraling te geven, is het plaatsen van ronde vormen van aardewerk daar ook uitstekend. De hoek die voor het Westen komt is het Zuidwesten en dat is een aardehoek. Aarde brengt metaal voort, dus dat is constructief. Het is niet slecht om met metaalkleuren te werken, alleen wordt door het toevoegen van aarde de hoek verzacht. Dat kan soms nodig zijn. Chi is veranderlijk, vandaar dat sommige sectoren soms gebaat zijn bij extra elementen waardoor er balans ontstaat.
Dus controle door een klein vuurelement en de sector enigszins een zachte uitstraling geven met aardewerk zal de westelijke hoek goed doen.

Bekijk ook

Oosten - Materiële rijkdom en groei.

Oosten – Materiële rijkdom en groei.

Element: Groot hout Getal: 3 Kleur: Groen