OSHO Dynamic™ Meditation


OSHO Dynamic™ Meditation
music by Deuter

Als begin, stelt Osho voor om een meditatietechniek eenentwintig dagen lang te proberen,om je zo in staat te stellen optimaal van de effecten te profiteren.
Ze bestaat uit vijf fasen van elk 10 minuten.

Wil je deze CD bestellen, kan je dat hier doen:
OSHO Dynamic™ Meditation


OSHO Dynamic™ Meditation

Als begin, stelt Osho voor om een meditatietechniek eenentwintig dagen lang te proberen,om je zo in staat te stellen optimaal van de effecten te profiteren.
“Mm, het duurt op z’n minst zeven dagen om de techniek onder de knie te krijgen, dan nog eens zeven dagen om de nieuwe dimensie van de techniek te herkennen, en dan nog zeven om je er volledig bij thuis te voelen. Eenentwintig dagen is precies de tijd die de mind nodig heeft zich helemaal om te stellen, om een andere richting op te gaan.
De eerste zeven dagen blijft er gewoon een gevecht gaande met het oude, de oude mind blijft interrumperen. Na zeven dagen is dat oude voorbij en is er plaats voor iets nieuws, maar je bent er nog niet vertrouwd mee, het is nog een beetje vreemd.
Na nog eens zeven dagen ben je er dan vertrouwd mee.
Het is nu niet langer nieuw en je begint je erbij op je gemak te voelen.
Dus houden we het op eenentwintig dagen.”

De eerste fase:
Track 1: Eerste fase: Duur: 10:00 minBeluisteren

Adem snel in en uit door je neus met de nadruk op de uitademing. Laat de adem diep in je longen doordringen, je borstkas zet zich bij iedere inademing uit. Let erop dat je diep blijft ademhalen. Doe dit zo totaal mogelijk, zonder dat je lichaam verkrampt. Let erop dat nek en schouders ontspannen blijven.

Ga door tot je als het ware de ademhaling wordt. Laat de adem chaotisch worden – dat betekent dat de manier van ademen voortdurend kan veranderen en ongecontroleerd is. Als je energie eenmaal op gang komt zal ze ook je lichaam in beweging zetten. Geef die lichaamsbewegingen de ruimte, gebruik ze om nog meer energie op te wekken. Als je armen en je lichaam op natuurlijke wijze bewegen, zal dat je energie doen toenemen. Voel hoe je energie toeneemt; laat je intensiteit in deze eerste fase geen moment verslappen en houdt het tempo hoog.

De tweede fase:
Track 2: tweede fase: Duur: 10:00 min.
Beluisteren

Volg je lichaam. Geef je lichaam de vrijheid tot uitdrukking te brengen wat er is. Ontplof!
Laat je lichaam het overnemen. Gooi alles eruit wat naar buiten wil komen. Wordt helemaal wild… zing, schreeuw, lach, roep, huil, spring, schud, dans, trap, rol over de grond. Houdt niets in en blijf met je hele lichaam bewegen.
Een beetje toneelspelen helpt vaak om erin te komen. Sta je denken niet toe tussen beide te komen. Probeer zo totaal mogelijk met je lichaam mee te gaan.

De derde fase:
Track 3: tweede fase: Duur: 10:00 min.
Beluisteren

Strek je armen zo hoog mogelijk, maar houdt de ellebogen ontspannen, ook schouders en nek blijven ontspannen. Spring met je armen omhoog op en neer en roep daarbij de mantra “Hoe, Hoe, Hoe”. Laat de klank zo diep mogelijk uit je buik komen.
Telkens als je met je voetzolen op de grond komt (laat ook je hielen de grond raken), laat je de klank diep in je sekscentrum doordringen. Geef alles wat je hebt, put jezelf totaal uit.

De vierde fase:
Track 4: tweede fase: Duur: 15:00 min.

STOP! Bevries ter plekke, in welke houding je ook staat. Verander niets aan je lichaamshouding. Als je hoest of beweegt, vloeit de energie weg en heb je je voor niets ingespannen. Wees getuige van alles wat er met je gebeurt.

De vijfde fase:
Track 5: tweede fase: Duur: 15:00 min.

Vier feest! Geef al dansend uiting aan wat er is. Draag je levensvreugde de hele dag met je mee.

***