OSHO Whirling™ Meditation


OSHO Whirling™ Meditation
music by Deuter

De wervelmeditatie van de soefies is een van de oudste technieken ter wereld en een van de krachtigste. Ze gaat zo diep dat zelfs Één ervaring je totaal kan veranderen. Wervel met open ogen net zoals kleine kinderen rondtollen, alsof je innerlijke wezen het centrum is geworden en je hele lichaam een wiel is dat draait, een draaiend pottenbakkerswiel. Jij bent in het centrum, maar het hele lichaam is in beweging.
Het is beter om, voor je met whirling begint, drie uur van tevoren niet te eten of te drinken. Wervel zonder schoenen, maar met sokken aan (blaren!) en draag losse kleren. De meditatie bestaat uit twee delen: whirling en rusten. Het doet er niet toe hoe lang je wervelt – het kan uren doorgaan – maar je kunt het beste minstens een uur ermee doorgaan om de energiedraaikolk zo intens mogelijk te ervaren.

Ze bestaat uit 2 fasen .

Wil je deze CD bestellen, kan je dat hier doen:
OSHO Whirling™ Meditation


OSHO Whirling™ Meditation

Draai gewoon rond zoals kinderen dat doen. Wanneer je helemaal dol wordt en het gevoel krijgt dat je dadelijk neervalt, houd dan niet op – ga door! Zelfs als je neervalt, laat dat je pret niet bederven: sluit je ogen en draai rond. Je denken zal helemaal dolgedraaid raken en omtuimelen. Als je lichaam neergevallen is, blijf het draaien dan van binnen voelen! Het wervelen gaat door. En het kan niet uitblijven dat je opeens in je centrum bent.
Kinderen beleven daar veel pret mee omdat het hun een sterke kick geeft. Ouders vinden het nooit goed dat kinderen ronddraaien. Dat is fout, ze zouden het moeten goedvinden en zelfs moeten aanmoedigen. Als je kinderen ook de gewaarwording van het innerlijke draaien kunt bezorgen, kun je hun door ze te laten draaien leren wat meditatie is. Ze genieten ervan doordat ze een lichaamloos gevoel hebben. Wanneer kinderen draaien worden ze er zich plotseling van bewust dat wel hun lichaam draait maar zijzelf niet. Ze voelen zich inwendig in een rustpunt terechtkomen waar wij ons niet zo gemakkelijk van bewust kunnen worden. Ze kunnen dit doordat hun lichaam en ziel nog een beetje los van elkaar zijn – er is een opening tussen.

De eerste fase:
Track 1: Eerste fase: Duur: 45:00 minBeluisteren

Bij het whirlen draai je op de plaats tegen de wijzers van de klok in, hou de rechterarm schuin omhoog met de handpalm naar boven en de linkerarm lager gestrekt met de handpalm naar beneden. Wie misselijk wordt van het tegen de wijzers van de klok in whirlen, kan de andere kant op draaien. Houd je lichaam ontspannen en je ogen open, niet ergens op gericht, zodat de beelden wazig worden en vervloeien. Wees stil. Draai de eerste vijftien minuten langzaam in het rond. Laat de snelheid in de volgende dertig minuten geleidelijk toenemen tot het whirlen bezit van je neemt en je een draaikolk van energie wordt. De buitenkant is een wervelstorm, maar de getuige in het centrum is stil en rustig.

Als je zo snel wervelt dat je niet meer kunt blijven staan, valt je lichaam uit zichzelf op de grond. Beslis het niet zelf en probeer niet van tevoren te bepalen hoe je valt; als je lichaam ontspannen is zul je zacht neerkomen en zal de aarde de energie in zich opnemen.
Als je eenmaal gevallen bent, begint het tweede deel van de meditatie. Rol op je buik zodat je blote navel met de aarde in aanraking komt. Als je op deze manier ongemakkelijk ligt, ga dan op je rug liggen. Voel hoe je lichaam in de aarde opgaat, zoals een kind tegen de borsten van de moeder ligt. Houd je ogen dicht en blijf minstens vijftien minuten passief liggen.

De tweede fase:
Track 2: tweede fase: Duur: 15:00 min.
Beluisteren(Silence gongs)

Wees na afloop van de meditatie zo rustig mogelijk zonder iets te willen doen. Er zijn misschien mensen die zich misselijk voelen tijdens het whirlen. Dat gevoel moet binnen twee of drie dagen verdwenen zijn. Ga niet met deze meditatie door als de misselijkheid blijft aanhouden.

***