Aerobics => Antilope


Aerobics

Dromen dat je aerobics aan het doen bent, suggereert dat je eruit moet gaan en meer actief moet worden. Je hebt behoefte aan beweging.


Afgrond

Als je droomt over een afgrond, symboliseert dit een obstakel dat je dient te overwinnen in je leven. Dit obstakel kan angstige gevoelens veroorzaken. Je bent bang en/of onzeker over wat je zult ontdekken over jezelf en je verborgen gevoelens of angsten.
Dromen dat je de afgrond in valt, symboliseert de diepte van je onderbewuste. De afgrond kan ook je primaire angsten en gevoelens weergeven, zoals bijvoorbeeld de angst om in het diepe te springen.


Afscheid

Wanneer je in je droom afscheid neemt, symboliseert dit veranderingen uit het echte leven, zoals bijvoorbeeld afscheid van een bepaalde situaties of personen.


Als je in je droom afscheid neemt van je ouders, staat dit symbool voor de ontwikkeling van meer zelfstandigheid. Wanneer deze droom verdrietig aanvoelt kun je het best moeilijk hebben met deze nieuw verworven zelfstandigheid.
Een droom waarin je afscheid neemt van oudere of zieke mensen bereidt je voor op het idee dat dit afscheid wel eens definitief zou kunnen zijn. Een alternatieve uitleg is dat deze droom betekent dat je een slechte gewoonte moet afleren.
Als je afscheid neemt van een vriend(in) in je droom, zou je onbewust kunnen twijfelen aan de oprechtheid of betrouwbaarheid van deze persoon.


Afval

Als je droomt over bergen afval voorspelt dit slechte gedachten op sociaal gebied en ongelukkige zakelijke ontwikkelingen. Voor een vrouw betekent deze droom dat zij door haar beminde verlaten zal worden.


Afwas

Als je droomt over de afwas vertegenwoordigt dit ideeën, concepten en houdingen. Vieze, ongewassen vaat wijst daarentegen op ontevredenheid en een weinig veelbelovend vooruitzicht. Je zou misschien sommige problemen in je leven over het hoofd gezien hebben, of bepaalde emoties geen plaats gegeven.
Wanneer je in je droom de afwas doet, suggereert dit dat je verder gaat en plannen maakt voor het volgende dat op je pad komt. Aan de andere kant zou het ook kunnen verwijzen naar je dagelijkse routine. Misschien zit je vast in een sleur.
Planken met gewassen borden suggereren dat je je best doet en het beste maakt van een bepaalde situatie. Je probeert een goed indruk te maken.
Gebroken borden duiden op gevoelens over armoede, gebrek en onbewkaamheid. Je zou het gevoel kunnen hebben dat je niet aan de verwachtingen van anderen voldoet.


Afwezig

Als je droomt dat iemand afwezig is (helemaal als het iemand is die je verwacht te vinden) suggereert deze droom dat je op zoek bent naar iets dat je al kwijt bent geraakt.


Agressie

Dromen waarin je je agressief gedraagt duiden op onderdrukte sexuele behoeften.Het kan ook een verwijzing zijn naar een conflict uit je wakend bestaan.


Air conditioner

Als je een air conditioner ziet of voelt in je droom, vertegenwoordigt dit opluchting of ontspanning. Je ziet de zaken weer in het juiste perspectief.

Wanneer je droomt dat de air conditioner niet werkt, suggereert dit je niet in staat bent om te ontspannen en vrijuit te ademen. Je zou overbezorgd kunnen zijn met betrekking tot een bepaalde situatie.


Alarm

Wanneer je een alarm hoort of ziet in je droom, suggereert dit dat je een conflict ervaart in een relatie of situatie. Je zou kunnen twijfelen aan keuzes die je gemaakt hebt.


Albatross

Een albatros in je droom staat symbool voor vrijheid. Een stervende of dode albatros staat voor ongeluk en moeilijke, kwetsbare momenten.


Albino

Een albino vertegenwoordigt puurheid of het eeuwige leven. Je zou eigelijk wat toleranter moeten wezen en mensen meer accepteren zoals ze zijn.

Wanneer je in je droom bang bent van de albino, suggereert dit dat je overmatig bezorgd bent over het welzijn van een geliefd iemand. Deze droom kan ook op een vorm van ontkenning duiden.


Alcohol

Als je droomt dat je gezellig een alcoholhoudend drankje drinkt, duidt dit erop dat je tevreden bent over de keuzes die je gemaakt hebt. Kans op succes is waarschijnlijk.

Wanneer je in je droom overmatig veel drinkt, suggereert dit gevoelens van onbekwaamheid en spijt. Je bent er mischien bang voor om ontdekt te worden wie je werkelijk bent. Alcohol zou kunnen dienen als een excuus voor iets dat je gedaan hebt.


Alien

Dromen dat je een buitenaards wezen ontmoet, geeft aan dat je in contact zult komen met mensen die je vreemd vindt. In het begin zal je je in hun bijzijn niet op je gemak voelen, maar zij zullen een positieve bijdrage leveren aan datgene waar je mee bezig bent.


Alleen

Als je droomt dat je alleen bent, suggereert dit gevoelens van afwijzing. Je zou het gevoel kunnen hebben dat niemand je begrijpt.


Allergie

Wanneer je in je droom ergens allergisch voor bent, verwijst dit naar je gevoel over een specifieke situatie. Je zou je fysiek of emotioneel beperkt kunnen voelen.


Alligator

Een alligator in je droom staat voor misleiding en verborgen instincten. Het kan een teken zijn dat je wellicht een nieuwe houding moet aannemen ten aanzien van een situatie. Het kan ook je vermogen vertegenwoordigen om te switchen tussen de materiele wereld en de emotionele, onderdrukte wereld van het onderbewuste. Een alternatieve betekenis is juist helende kracht.

Dromen dat je wegrent van een alligator duidt erop dat je geen pijnlijk of verwarrend aspect van je onderbewuste onder ogen durft te komen. Er is een mogelijke krachtige emotie die je weigert te erkennen.


Amandelen

Een droom waarin je je amandelen ziet, suggereert dat je bereid bent een bepaald aspect van jezelf te delen.


Ambulance

Wanneer je droomt over een ambulance, suggereert dit dat je bandeloze gedrag en indiscretie kan leiden tot grote problemen en complicaties. Deze droom kan ook voortkomen uit de angst voor een slechter wordende gezondheid of dat je een ziekte hebt opgelopen.

Als je droomt over een ambulance vol met gewonde passagiers, duidt dit erop dat je bang bent om je oude zelf los te laten om ruimte te maken voor de nieuwe. Je zou je eigen emotionele wonden en pijnlijke ervaringen op anderen kunnen projecteren. Dezedroom kan er ook op duiden dat je met de verkeerde mensen omgaat en jezelf meer kwaad dan goed doet.
Een droom waarin iemand wordt aangereden door een ambulance, suggereert dat je psyche gewond is geraakt en direct aandacht en verzorging behoeft.


Amputatie

Als je droomt dat je ledematen zijn geamputeerd, verwijst dit naar ongebruikte talent en serieus, permantent verlies. Het verwijst naar gevoelens van frustratie, krachteloosheid en hulpeloosheid. Het zou ook kunnen betekenen dat je iets hebt laten versloffen, wat heeft geleid tot een situatie die nu op ontploffen staat.

Als je droomt dat je arm geamputeerd is, suggereert dit een gebrek aan motivatie. Dromen waarin je benen geamputeerd worden, suggereren dat je maar beperkte bewegingsruimte hebt om een richting op te gaan in je leven.


Anaconda

Een droom waar een anaconda in voorkomt gaat over je potentieel en je creativiteit. Dit dier vestigt tevens de aandacht op je sexualiteit en en dat je hier meer mee in harmonie moet leven.


Anale sex

Dromen over anale sex duiden op onderwerping. Je zou bang kunnen zijn om in te stemmen met de verlangens van anderen.


Angst

Als je droomt dat je op een of andere manier angst ervaart, is dit veelal een reflectie van gevoelens uit je wakend bestaan. Onderdrukte gevoelens, onverwerkte emoties, walging en vijandigheid kunnen een angstdroom opwekken. Deze droom zou er ook op kunnen duiden dat je werk en thuis niet goed kunt uit elkaar kunt houden.


Anker

Als je droomt over een anker, staat dit symbool voor stabiliteit, veiligheid en een solide basis. Het betekent tevens dat je vast durft te houden aan je eigen mening.

Aan de andere kant zou het anker ook symbool kunnen staan voor iets wat je voortgang afremt, en je vrijheid beperkt. Dit zou kunnen slaan op een relatie die niet goed werkt, of een carrière die nergens toe leidt.


Anorexia

Als je droomt dat je anorexia hebt, vertegenwoordigt dit je gebrek aan zelfwaardering en zelfrespect. Je zou moeten leren om van jezelf te houden en goed te keuren wie je bent in plaats van jezelf te straffen. De droom symboliseert je zoektocht naar perfectie.


Antenne

Als je droomt over een antenne, vertegenwoordigt dit hoe je met je omgeving communiceert. Let op de conditie van de antenne om te bepalen hoe het met je vaardigheid om je gedachten over te brengen gesteld is.


Antiek

Als je droomt over antiquiteiten, vertegenwoordigt dit normen en waarden, traditie en wijsheid. Het symboliseert iets van echte waarde of iets dat zich al bewezen heeft. Het staat tevens voor dingen uit je verleden die het waard zijn om te behouden.

Als je niet van antiek houdt, dan suggereert deze droom dat je je afkeert van gedateerde waardes uit je jeugd of een oude manier van denken. Een andere uitleg is daarentegen dat je iets van waarde afwijst, wat je werkelijk zou moeten koesten.


Antilope

Als je droomt over een antilope, symboliseert dit dat je ambities bereikt zullen worden, maar dit zal veel van je veel energie verbruiken. Je zou een plotselinge verbetering in je financiën kunnen meemaken.

Als je een antilope ziet ineenzakken in je droom, suggereert dit dat je zelf fout zat in een stukgelopen relatie.

Bekijk ook

Auto => Autogordel

Als je droomt dat je een auto bestuurt, is dit een verwijzing naar je ambitie, …