Aartsengel Michaël


Betekenis: eruit zien als God

Heerst over: Ram – Leeuw – Boogschutter
Eigenschappen: Doelen bereiken, juridische zaken, huwelijkse zaken, moed en bescherming
Regeert over de Zon.


In oude mythen wordt hij vertegenwoordigd door de zonnegoden als Helios, Appollo, Ra en Lugh. In enkele van de vroegere matriarchale samenlevingen werd de Zon als vrouwelijk beschouwd, een geloof dat overleefde in het Egyptische pantheon met de Zonne/Vuurgodin Sechmet, en in Keltische mythen met de Vuurgodin Bridget.
Als een personificatie van de zonne-energie staat de Aartsengel Michaël voor de levenskracht. In alle culturen vertegenwoordigt de Zon het scheppende principe, mannelijk, vrouwelijk of allebei.
Michaëls magische voorstelling is een jonge man die een gouden mantel draagt. Zijn amberkleurige haar valt rond een lang gezicht en zijn rechterhand rust op het glanzende gevest van een gouden zwaard. De algemene indruk van deze magische voorstelling is er een van de beheerste spirituele kracht.

De energie van Michaël is heftiger en krachtiger (maar tegelijkertijd ook beschermend) dan van de andere Aartsengelen. Als Michaël verschijnt en aan het werk gaat, dan gaat de aarde en de mensen door allerlei crises heen.
Michaël is de grote schoonmaker op het geestelijk vlak, hij woelt en schudt het leven flink door elkaar. Hij maakt ons meer bewust van de geestelijk wereld, hij opent het gordijn dat ons zo lang van de geestelijke wereld gescheiden hield van de matriele wereld, hij legt een sterk verlangen van vrijheid in ons neer, hij wijst ons de weg naar binnen, hij brengt ons ertoe om ontmoetingen ook tot echte ontmoetingen te maken, hij helpt ons oud karma los te laten, hij stuurt ons de nieuwetijdskinderen- om gevoelig te worden voor zijn werk, hij bereidt ons voor op de geboorte van de innerlijke christus ons en op de ontmoeting met de kosmische christus.

Mensen kennen in een Michaëlperiode allerlei breuken in hun leven: huwelijke en vriendschappen lopen stuk en ook tussen ouders en kinderen ontstaat er vaak een verwijdering en afstand. De toename van echtscheidingen is een gevolg hiervan. Het is niet alleen maar negatief, maar vooral bedoeld om op eigen benen te leren staan en trouw te leren blijven aan jezelf, je eigen gevoel en innerlijk weten.

Michael staat voor de Macht en is de eerste Engel naast God. Wil je bijstand in het uitoefenen van je macht op deze aarde roep dan de aartsengel Michael aan je te helpen.
Michaël helpt ons onze schaduwkanten te leren kennen en te accepteren om ons zo naar het Licht te leiden. Zo kan hij ook helpen met het inlossen van karma. Hij laat je inzien hoe je bij de materie bent betrokken en helpt met het afsnijden hiervan om zo tot de Eenheid terug te komen. Met zijn kracht maakt hij ons bewust van onze eigen kracht en geeft ons zo moed de uitdagingen in het leven aan te gaan.
Via onze Engel legt Michaël in de nacht, tijdens onze slaap, 3 verlangens bij ons neer:
Het verlangen naar vrijheid, het verlangen naar echte ontmoetingen (van hart tot hart) , het verlangen om iets te gaan begrijpen van de samenhang tussen aardse werkelijkheid en de geestelijke wereld.


De Aartsengel Michaël kan opgeroepen worden voor alle zaken die te maken hebben met carrière, sport, persoonlijke financiën, ambitie, bureaucratie, officiële zaken en de gezondheid van het fysieke lichaam. Evenals Raphaël is hij een genezende engel.


Michaël, machtige engel, hoor mij aan:
geef mij de moed om elke situatie
het hoofd te bieden.
Laat mij waardig zijn en evenwichtig;
grote Michaël, genadige engel,
beschermer van het recht,
help mij om geen onderscheid te maken
en zorg dat ik niet word benadeeld.
Leid mij tot succes
in al het goede dat ik doe
en laat mij uw rechtvaardigheid en genade
over de wereld verspreiden.

Bekijk ook

Aartsengel Uriël - Anaël

Aartsengel Uriël – Anaël

De naam betekent "vuur van God". Uriël is de engel van de profetie en de openbaring. Hij wordt meestal afgebeeld met vlammen in zijn hand. Uriël is de engel van het lot en kent de geheimen van onze toekomst en ons verleden. Haar aanraking is zacht, ze is zachtaardig en roept onze zielen terug naar haar liefde.