Home => Symbolic => Redactie Symbolic Gids => Carla Muijsert (NL)

Carla Muijsert (NL)


Carla Muijsert – van Blitterswijk is echtgenote van Rob en moeder van Jasper (1985), Elise (1986) en Marco (1990). In 1985 onderbrak ze haar studie Nederlands Recht om gehoor te geven aan een al maar sterker wordend gevoel dat ze meer ruimte aan haar intuïtie wilde geven. Deze gevoelens werden haar helder vanaf het moment dat ze zwanger raakte. De komst en geboorte van de kinderen openden haar ogen voor wie ze zelf als kind was geweest. Doorgaan met haar studie was toen geen optie meer. Het was haar duidelijk geworden dat ze een andere route wilde volgen en dat ze het kind in zichzelf, en de kwaliteiten waarmee ze geboren was, weer in zichzelf wilde vinden. Ze volgde een scala aan aanvullende opleidingen en opende in 1992 haar eigen praktijk voor gesprek – en hypnotherapie. Tevens gaf ze tot 1998 cursussen Spiritualiteit in het dagelijks leven en Magnetiseren.

In haar rol van moeder, cursusleider en hulpverlener zag Carla talloze jongeren en ouderen met prachtige kwaliteiten die desondanks in de problemen waren gekomen. Meestal omdat ze als kind vanuit hun omgeving geen erkenning en herkenning hadden gekregen voor wie ze waren. Door deze ervaringen kreeg ze een heel andere visie op gedragsuitingen van kinderen dan ze tot dan toe in boeken tegen was gekomen. Onder verschijnselen van leer – en gedragsproblematiek zag ze vaak prachtige kwaliteiten verborgen zitten die door de omgeving nauwelijks of niet waren opgemerkt. Dit inzicht leidde bij haar tot de wens om een vorm te vinden die het mogelijk maakt beschadigingen aan kinderen te voorkomen in plaats van er achteraf mee te werken. Deze mogelijkheid deed zich begin 1997 voor toen ze, samen met mensen uit allerlei verschillende richtingen, betrokken raakte bij het initiatief Stichting Nieuwetijdskinderen. Sindsdien is ze als bestuurslid, schrijfster en woordvoerder aan deze Stichting verbonden en heeft ze honderden lezingen gegeven over de consequenties van veranderend bewustzijn voor de begeleidls bestuurslid, schrijfster en woordvoerder aan deze Stichting verbonden en heeft ze honderden lezingen gegeven over de consequenties van veranderend bewustzijn voor de begeleiding of coaching van kinderen. Deze lezingen werden door tienduizenden ouders, onderwijzers en hulpverleners bezocht. Al deze mensen herkenden hun kinderen of zichzelf in het geschetste nieuwe mensbeeld. Of ze werden er in het kader van hun werk mee werden geconfronteerd.

In 2004 werd het voor Carla tijd om haar werk als vrijwilliger wat meer los te laten en om creatief door te groeien in een ander initiatief. Dat initiatief is KernCoach geworden. Vanuit deze organisatie wil ze de informatie over de kinderen van deze tijd nog verder uitdragen.
De naam KernCoach geeft aan waar dit initiatief voor staat: Kinderen coachen op hun kern, op de mens die ze wezenlijk zijn! En uiteraard lukt dit alleen als je kinderen coacht vanuit je eigen kern, vanuit wie jij wezenlijk bent.

Carla Muijsert
Kerncoach Stichting Welzijn Kinderen
Boeken geschreven door Carla Muijsert vind je terug op Symbolic Books

Bekijk ook

Evi Sas - Antwerpen (BE)

Evi Sas – Antwerpen (BE)

Vroeger had ik vele tegenslagen, nu heb ik vele uitdagingen, vroeger was het glas altijd half leeg, nu is het steeds half vol ... het is maar hoe je het bekijkt en mijn favoriete motto is: 'sta altijd op met een vrolijke lach, zo kom je makkelijker door de dag want goed begonnen is half gewonnen'