Home => Lichaam & Geest => Parapsychologie => Ontwakend bewustzijn => De kracht van hoog sensitiviteit.

De kracht van hoog sensitiviteit.


Het ontwakend bewustzijn maakt dat velen gevoeliger worden op dit moment.

In veel religieuze stromingen wordt over de tijd waarin we nu leven verteld, inclusief door de Maya cultuur, (waarover Peter Toonen op deze website meer vertelt). Ook de Christelijke Bijbel laat ons via het nieuwe evangelie iets weten over deze tijd. Het verhaal over Jezus en de discipelen, kenmerkt een inwijdingsweg die velen bewandelen op dit moment.

Eindtijd of begintijd?

Volgens velen leven we in een eindtijd, anderen zeggen dat er een nieuwe tijd aanbreekt. Weer anderen zullen verlangen naar een spirituelere tijd. Ieder zal op zijn eigen unieke wijze invulling geven aan de tijd waarin we nu leven. Voor mij persoonlijk geldt dat er een nieuwe tijd aanbreekt, een tijd waarin we er – met elkaar – voor zorgen dat oude structuren afgebroken worden en er ruimte komt voor nieuwe initiatieven op economisch en wetenschappelijk gebied. Aan deze gebieden zal de aandacht, zorg en verantwoording voor elkaar en de aarde worden toegevoegd.

We zijn allemaal groot en sterk geworden. We hebben ons driedimensionale bestaan door en door leren kennen. Nu wordt er een extra dimensie toegevoegd aan onze waarnemingen, de vierde dimensie. We zitten er midden in. Veel hooggevoelige personen bevinden zich al hun hele leven in deze extra dimensie. En waar ze tot voor kort niet werden erkend en geloofd, begint een kentering te komen. Stop maar om je een buitenbeetje te voelen, zegt de energie van deze tijd. Ga op zoek naar andere hoog gevoelige personen die je begrijpen en je visie ondersteunen en bundel je kracht!

Van driedimensionele (fysieke) waarnemingen, naar de (niet-fysieke) vierde en vijfde dimensie.

We beleven de wereld door middel van onze fysieke zintuigen, die biochemische processen op gang brengen in onze hersenen en die golven bewerkstelligen vervolgens ervaringen en gevoelens in ons lichaam. De meer gevoelige personen hebben allang een niet-fysiek zintuig toegevoegd aan hun waarnemingsvermogen: een zintuig waarin het hart en het innerlijke oog met elkaar samenwerken. Het innerlijk oog neemt waar wat onze fysieke ogen niet kunnen waarnemen. Het onzichtbare kan ook gevoeld worden. De rechterhersenhelft van hoog gevoelige personen is gelukkig altijd actief gebleven. Dus hebben ze reeds geruime tijd ervaringen waarin ze eigenlijk voorloper waren van deze nieuwe tijd. De linker hersenhelft liefhebbers moeten er wellicht aan geloven: er is iets gaande en het is maar beter een overgave te ontwikkelen voor deze nieuwe energie die over de wereld uitstroomt. De gevoelige kracht van de Shekinah, de vrouwelijke energie, beschijnt ons op dit moment steeds krachtiger.

Een kalm hoofd en rustig lichaam zijn een ticket naar God

Gelukkig, de gevoeligerds onder ons hebben gemerkt hoe belangrijk het is om hun hoofd kalm en hun lichaam rustig te maken en hun karma uit te werken. Want de rechter hersenhelft is een rechtstreekse verbinding naar God, het AL, het universum of hoe we het ook zouden willen benoemen. Het AL is in feite onnoembaar. Het woord werd in de oude Joodse traditie nooit hardop uitgesproken. Want de mens is het niet waard de naam te spreken. Het zou me niets verbazen als het niet nu juist tijd voor velen is om het woord te mogen gaan uitspreken….

De hooggevoelige personen dienen zich wèl te realiseren dat ze niet zonder de mannelijke manifesterende kracht kunnen, maar moeten tegelijk hun vrouwelijke, gevoelige kant blijven appreciëren. De eenheid tussen deze beide kanten zal zorgen voor een kracht die zijn weerga niet kent.

Soul of our head.

In de diepere lagen van de rechterhersenhelft ligt het onbewuste limbisch systeem. Verantwoordelijk voor de korte lontjes die we momenteel vaak tegenkomen. Het geeft in gestresste toestand namelijk instinctieve reacties prijs. En: het onthoudt eerdere ervaringen. Het is dus o.a. de bibliotheek van ons geheugen (karma). Ook speelt het een rol bij onze ruimtelijke ervaringen. Het helpt ons te leren en te onthouden. Een cluster fysieke breincellen reageert op alle dagelijkse (buiten) zintuiglijke ervaringen en geeft onmiddellijk een bijpassende golf chemische reacties prijs die gevoelens teweegbrengen in ons lichaam. Hoe minder karma in ons onderbewustzijn opgeslagen is, hoe minder triggers dus eigenlijk. Als het hoofd kalm is en het lichaam rustig, wordt het limbisch systeem ineens een kanaal naar een hogere trilling. En naar een ruimtelijke ervaring. Een ervaring die dieren ook hebben. Ze zijn verbonden met het geheel. Maar: dit is slechts het fysieke verhaal over de opheldering in ons hoofd en lichaam en het verbonden worden met het geheel.

De fluistering van je ziel kunnen horen.

Ons onderbewustzijn mag hierna het kanaal worden dat ons de fluisteringen van onze ziel doorgeeft. Er ontstaat een ware verbinding met ‘God’ via ons hoger bewustzijn.

Het Hoger Bewustzijn werkt door het onderbewustzijn heen en manifesteert zich in het dagelijks bewustzijn.

We hebben niet voor niets zo hard gewerkt. Veel karma is reeds uitgewerkt.

De hooggevoelige personen mogen met recht voor zichzelf zorgen, moeten dit zelfs, want ze willen niets liever dan een verbinding met hun ziel ervaren. En met andere zielen.

Bij velen onder hen wordt de kristallen kamer, zoals het fysieke limbisch systeem ook wel wordt genoemd, opgehelderd. De kristalmoleculen in de soul of their heads worden geactiveerd omdat karma verdwijnt. Dit markeert een nieuwe tijd. Alles wordt kristalhelder! De Kundalini (onze levenskracht die door de chakra’s gaat) stroomt door hogere gelegen bewustzijnschakra’s en maakt het kanaal helderder en helderder!

Onze zesde zintuig wordt geactiveerd.

Als we niet meer vanuit karma ons leven vorm geven, zal er een potentie in de mensheid vrijkomen die vanuit het hart wordt gevoed. We reizen door de vierde dimensie naar de vijfde. Het zou mij niets verbazen dat de hoog gevoelige personen een belangrijke rol zullen spelen in deze nieuwe tijd waarin liefde, verbinding, duurzaamheid en samenwerking, belangrijke principes in onze creaties zullen zijn!

Waar ze eerst op werden aangekeken: dat ze ziekmakende zaken vermeden, zich niet konden aanpassen, overgevoelig waren, rust nodig hadden, niet avonden lang naar de televisie wilden kijken of gek werden van alle indrukken, wordt langzamerhand gemeengoed. De hoog gevoelige personen hebben hun werk dus goed gedaan! En mogen in de komende finale van een tijd (die we achter ons mogen laten als we er echt voor kiezen!) hun positie definitief innemen om de poort naar de nieuwe dimensies te mogen helpen openen!

Sylvia van Zoeren


Sylvia van Zoeren

Sylvia van Zoeren – Alkmaar (NL)(klik om meer te lezen)

Sylvia van Zoeren is auteur, hypnotherapeute – ze volgde een opleiding Neuro Linguïstisch Programmeren en Hypnotherapie – en werkt met gevoelige kinderen en volwassenen. Zeven jaar geleden startte ze haar fulltime praktijk, omdat ze een nieuwe weg in wilde slaan wat werk betreft.

www.de-praktijk.org

www.energyswitch.nl

Bekijk ook

Ik

Ik, de anderen en de wereld.

Betekent het eind der tijden soms: het eind van onze ongebreidelde materiële creatiekracht? De mens ervaart sinds een paar decennia een kracht in zich die kan maken (en breken). We gaan meer en meer inzetten op de positieve kracht. De negatieve kracht hebben we door en door leren kennen, denk aan de tweede wereldoorlog. Een culminatie van kwade energiëen werd daar zichtbaar!