Iedere maand schrijf ik een stukover kruidenvoor Symbolic Gids.Elkemaand zaleen ander kruid onder de aandacht gebracht worden. Het is een column waar zowel praktische als magische zaken aan bod komen. Er staat altijd een recept in, de ene keer voor een soep en de andere keer voor een zalf. Deze kan je terug vinden onder de rubriek: In de kijker – Kruidig interessant.
Sinds februari 2007 schrijf ik een column in de paravisie; DE KRACHT VAN KRUIDEN. Wil je graag een workshop volgen en is het te ver weg. Overweeg dan eens of je een groep van minimaal 8 personen bij elkaar kunt krijgen, dan is het mogelijk om de workshop bij je thuis te geven. Mail of bel me om te overleggen en een eventuele datum af te spreken.
Mijn praktijk SINTAU
Vrouwenmantel, Alchemistenkruid, Mantel van Freya, Leeuwenpoot, Vrouwenmantel.
Hoe kom ik aan deze naam? In de eindexamenklas van de hoveniersopleiding kon je extra punten verdienen door een fictieve naam te gebruiken in de legenda op de ontwerptekeningen en beplantingsplannen. Ik koos gelijk voor de vrouwenmantel; de ronde bladeren hebben mij altijd al gefascineerd. Het zachte blad, lichtgroen van kleur. En natuurlijk de dauwdruppels die daar op blijven liggen. Maar ook het woord vrouw was heel belangrijk omdat de hovenierswereld een echte mannenwereld is. Een wereld waar alle clichés op van toepassing zijn. Met een enkele uitzondering daar gelaten. Op dat moment had ik werkstage bij een ontwerpbureau. En hij gaf mij een boek met uitleg over namen van planten. Als je op wil vallen tussen alle andere hoveniers dan is een speciale naam een aanrader. Mensen vragen dan naar de naam, de betekenis en je hebt gelijk een aanknopingspunt om in gesprek te komen. De praktijk heeft uitgewezen dat dat ook zo is. In dat boek stond de oud Germaanse benaming voor vrouwenmantel namelijk SINTAU. Dat betekent altijd dauw omdat er op de rand van het blad altijd druppeltjes zitten. Dat sprak me aan. Samen met het plaatje uit dat boek heeft het gefungeerd als mijn eerste logo.
Maandelijkse rubriek van Marjanne Huising: In de kijker – Kruidig interessant.