Chicory / Cichorei


Zij die zeer attent zijn op de noden van anderen. Zij zijn geneigd overbezorgd te zijn voor hun kinderen, hun familieleden en vrienden en vinden altijd iets, dat gecorrigeerd moet worden. Zij zijn voortdurend aan het recht zetten wat zij verkeerd vinden, en houden daarvan. Zij willen graag dat iedereen die onder hun zorg valt dicht bij hen is.

Sleutelsymptomen van de negatieve toestand: bezitdrang, hebzucht, bemoeizucht, egoïsme en egocentriciteit.

Uitspraken: ‘ik zal mijn huiswerk maken, maar alleen als ik morgen niet naar gymnastiek hoef’ en ‘hoe kun je me zoiets aan doen, na alles wat ik voor je gedaan heb’.

Soms kun je iemand wel doodknuffelen. Letterlijk. Nou ja, de grenzen tussen jou en de ander een beetje laten vervagen, in ze kruipen, hun leed tot het jouwe maken en jouw zienswijze tot de hunne. Doe je das om, kijk uit voor je oversteekt en zit niet in je neus te peuteren. En na alles wat je doet…stank voor dank. En dan zul je zien dat je hond ook nog ziek wordt. Gelukkig loopt die tenminste netjes aan de riem en anders doe je hem maar in een ren, kan hij mooi niet besmet worden.. Tijd voor wat cichorei. Je leert weer onderscheiden wat je doet omdat je dat zelf wilt en wat je echt uit onbaatzuchtige betrokkenheid op de ander doet. Vanuit liefde. Eens gegeven, altijd gegeven. Vanuit heel je hart. En ook met heel je hart iets voor jezelf doen. Omdat je bijvoorbeeld knuffelen wel lekker vindt.

Botanische informatie:

“Cichorium intybus”

Deze tot 90 cm hoog wordende, breed groeiende plant wordt aangetroffen op grond waarin veel steenslag en kiezel voorkomt, alsmede op braakliggende terreinen en langs wegbermen. Cichorei wordt gerekend tot de zogenaamde ‘kompasplanten’, die hun bladeren en bloemen steeds naar het noorden richten. Er ontluiken altijd slechts een paar van de blauwe, stervormige bloemen gelijktijdig. Deze zijn bijzonder teer en verwelken dadelijk na het plukken.

Bekijk ook

Gorse / Gaspeldoorn

Gorse / Gaspeldoorn

Remedie nummer 13 Gorse / Gaspeldoorn Categorie indeling 2