Honeysuckle / Rode Kamperfoelie


Voor hen die teveel in het verleden leven, bijvoorbeeld een periode van groot geluk, de herinnering aan een verloren vriend, of ambities die geen werkelijkheid geworden zijn. Zij rekenen er niet op, een geluk zoals zij dat gekend hebben, nog eens te beleven.


Sleutelsymptomen van de negatieve toestand: in het verleden leven, niet los kunnen laten, heimwee en die goeie oude tijd.

Uitspraken: ‘vroeger heb ik …’, ‘ toen ik nog ……’ en ‘wat jammer dat ik toen niet …’.

Liefdeskommer en kwel is wel een heel puur voorbeeld. Iets uit je verleden wil je nog iets zeggen. Of je verlangt er naar terug omdat je toen iets had dat je nu mist, maar eigenlijk niet missen kunt. En omdat je blik op dat verleden gericht blijft, zie je geen kans met je verlangens of behoeften in het heden iets te doen. Heimwee en nostalgie zijn ook tekenen dat je kamperfoelie kunt gebruiken. Kamperfoelie verzoent je met je leven en leert je zien dat elke ervaring iets aan je ontwikkeling bijdraagt.

Botanische informatie:

Lonicera caprifolium

Deze sterke, aangenaam geurende klimplant groeit in bossen, bosranden en op heidegrond. De van buiten rode en van binnen witte bloemen worden bij verstuiving geel van kleur. Deze rode kamperfoelie komt minder algemeen voor dan de gele variant en bloeit tussen juli en augustus.

Bekijk ook

Hornbeam / Haagbeuk

Hornbeam / Haagbeuk

Remedie nummer 17 Hornbeam / Haagbeuk Categorie indeling 2