Impatiens / Reuzenbalsemien


Zij die snel van denken en handelen zijn en die alles gedaan willen hebben zonder uitstel. Zijn zij ziek, dan willen zij snel genezen. Het is erg moeilijk voor hen geduld te hebben met mensen die van nature langzaam zijn, omdat zij dat verkeerd vinden en tijdsverspilling. Zij zullen op alle mogelijke manieren proberen deze mensen tot meer actie te krijgen. Zij geven er vaak de voorkeur aan alleen te werken en zaken uit te denken, zodat zij hun eigen tempo kunnen aanhouden.

Sleutelsymptomen van de negatieve toestand: ongeduldig, razendsnelle reactie en overspannenheid.


Uitspraken: ‘och, laat maar. Voor ik dat allemaal heb uitgelegd, heb ik het zelf al lang gedaan’ en ‘geef eens hier, dat werkt me op de zenuwen’.

Dit is een bepaald type mens, al hebben velen er zo nu en dan wel last van. Vlijtig Liesje is het kleine zusje van deze plant. Als je te ongeduldig begint te worden, zó ongeduldig dat je je tolerantie en diplomatie een beetje uit het oog verliest, zou je eens aan deze remedie kunnen denken. Men vindt je een prima kracht, maar wel graag op een kilometer afstand, want van jouw gezeur en gemier krijgt iedereen de kriebels. Maar jou gaat het echt nooit snel genoeg, je wordt soms doodmoe van al die sukkels om je heen die nooit iets uitvoeren. Reuzenbalsemien maakt dat je milder wordt, de zinnigheid van bezinning tot je doordringt en het nodige geduld krijgt om plezier in het werk zelf te ervaren in plaats van telkens een doel na te jagen.

Botanische informatie:

Impatiens glandulifera

Deze vlezige, tot 1,80 meter hoge plant groeit aan de oevers van rivieren en kanalen, of op laaggelegen vochtige grond. Ze bloeit tussen juli en september en de bloemen hebben een lichtgele kleur of een naar rood zwemende tint mauve.

Bekijk ook

Mustard / Herik of Wilde mosterd

Mustard / Herik of Wilde mosterd

Remedie nummer 21 Mustard / Herik of Wilde mosterd Categorie indeling 3