Larch / Lariks


Voor degenen die zichzelf minder goed of bekwaam vinden dan de personen in hun omgeving; die verwachten te falen; die het gevoel hebben dat zij nooit een succes zullen zijn en daarom ook niets wagen noch zich volledig inzetten om te slagen.

Sleutelsymptomen van de negatieve toestand: gebrek aan zelfvertrouwen. moedeloosheid en minderwaardigheidsgevoelens.

Uitspraken: ‘als vrouw heb je natuurlijk geen schijn van kans’, ‘ik heb nou eenmaal geen diploma’, ‘ik ben te oud’ en ‘dat kan ik toch niet aan’.


Dit kan twee kanten op gaan. Je faalangst legt je lam of je hebt het gevoel een nietsnut of een klungel te zijn. “Ik kan geen kikker van de kant af duwen” Dat is één. Twee is: jezelf overschreeuwen. “Ik zal ze allemaal wel eens iets laten zien” De behoefte om je te bewijzen uit gebrek aan echt zelfvertrouwen. De één heeft “geen ruggengraat” en de ander loopt krampachtig en hardnekkig met de borst vooruit. Lariks geeft weer zicht op en vertrouwen in eigen kunnen en je gaat merken dat ook als het eens niet lukt, de wereld nog niet vergaat.

Botanische informatie:

Larix decidua

Deze tot 30 meter hoog wordende, lichte boom groeit bij voorkeur op hellingen en aan bosranden. De mannelijke en vrouwelijke bloemen (respectievelijk geel en rood) ontluiken gelijk met het verschijnen van de naalden en groeien aan dezelfde boom.

Bekijk ook

Rock Rose / Zonneroosje

Rock Rose / Zonneroosje

Remedie nummer 26 Rock Rose / Zonneroosje Categorie indeling 1