Red Chestnut / Rode Kastanje


Voor hen die zichzelf ongewild kwellen voor anderen. Het kom vaak voor dat zij de bezorgdheid voor het eigen welzijn overwonnen hebben, maar dat de steeds wederkerende vrees dat degenen die zij liefhebben iets zou kunnen overkomen, hen ongelukkig maakt.

Sleutelsymptomen van de negatieve toestand: bemoederen, relatieproblemen en angst voor veiligheid (van anderen).

Uitspraken: ‘pas goed op bij het oversteken, want ik zie al voor me hoe je anders een ongeluk krijgt’, ‘als er maar niks gebeurt’, ‘Ik was zo ongerust’ en ‘laat even weten als je aangekomen bent’.
Als je merkt dat je een zwartkijker gaat worden en je om alles en (vooral) iedereen zorgen maakt. Oh, wee, als er maar niet dit gebeurt…als ze maar uitkijken voor ze oversteken…als elke mug een olifant wordt. Als je mensen voor hun noodlot beschermen wilt en daarbij niet meer aan jezelf toekomt geeft rode kastanje je vertrouwen in de wereld en kom je zelf weer een beetje in beeld.

Botanische informatie:

Aesculus carnea

Deze boomsoort, die sierlijker en wat minder robuust is als de witte paardekastanje, wordt dikwijls in lanen aangetroffen. Hij bloeit eind mei of begin juni en heeft dieproze bloesems in grote verticale bloeiwijzen met een piramidevorm.


Bekijk ook

Wild Rose / Hondsroos

Wild Rose / Hondsroos

Remedie nummer 37 Wild Rose / Hondsroos Categorie indeling 3