Rock Rose / Zonneroosje


Rock-Rose is een middel voor eerste hulp. Het middel voor noodgevallen, zelfs als er geen enkele hoop meer schijnt te zijn. Bij ongelukken, plotseling optredende ziekten, als de patiënt zeer geschrokken is, of als zijn toestand zo ernstig is dat zijn omgeving in vrees leeft. Indien de zieke niet bij bewustzijn is, kan men met de remedie zijn lippen bevochtigen. Het bijvoegen van andere remedies kan noodzakelijk zijn, zoals bijvoorbeeld Clematis, bij flauwvallen hetgeen een toestand van diepe slaap is, of Agrimony als die patiënt erg lijdt.

Sleutelsymptomen van de negatieve toestand: paniek, nachtmerries en acute angsttoestanden.
Uitspraken: ‘ik ben me dood geschrokken’, ‘ik ben helemaal in paniek’, ‘ik sta nog helemaal na te trillen’, ‘ik weet me geen raad’ en ‘ik ben wanhopig’.

Diep geschokt zijn, paniek of angst dat je doldraait en je hoofd verliest. In gevallen van levenscrises, als je letterlijk of figuurlijk een “cold-tukey” meemaakt. Als je verschrikt en verdwaast rondloopt en volledig uit evenwicht de boel niet meer kunt overzien. Geeft moed en standvastigheid.

Botanische informatie:

Helianthemum nummularium

Deze kleine, tere plant met zijn grote, gele bloemen groeit op kalksteen, op rotsachtige boden en op met gras bedekte hellingen op een krijthoudend heuvelland. De knalgele bloemen bloeien tussen juli en september, meestal telt de plant maar één á twee bloemen.


Bekijk ook

Gorse / Gaspeldoorn

Gorse / Gaspeldoorn

Remedie nummer 13 Gorse / Gaspeldoorn Categorie indeling 2