Sweet Chestnut / Tamme Kastanje


Het is de remedie voor de folterende innerlijke toestand waarin het bestaan van de ziel zelf bedreigd lijkt te worden. Voor de momenten waarop voor sommige mensen hun smart ondraaglijk schijnt. Wanneer men het gevoel heeft dat het lichaam of de geest de grens bereikt heeft van zijn uithoudingsvermogen, en zal breken. Wanneer er schijnbaar niets dan vernietiging in het verschiet ligt.

Sleutelsymptomen van de negatieve toestand: volslagen wanhoop, sombere vooruitzichten en geloofscrisis.

Uitspraken: ‘met de rug tegen de muur staan’, ‘het uur van de waarheid is gekomen’, ‘ik heb een ondefinieerbare pijn van binnen’.

Als de tranen op zijn, de hoop is vervlogen en je voor een afgrond staat… Je ziet op het absolute dieptepunt, je kunt er niet omheen en zit echt muurvast. Deze bloesem kan je helpen de zoete kern binnen in de enorm stekelige bolster te vinden. Maar voor er vrachten gedragen worden moet er eerste iets gaan bloeien. Pas als het vertrouwen in je lot weer opbloeit en je het leven weer aankijkt kom jij tot je kern en hervindt je je bescherming. Durf je kwetsbaar te zijn en durf je ook het risico te nemen te kwetsen?

Botanische informatie:

Castanea sativa

Deze tot 20 meter hoge boom groeit in open bossen en op losse, matig vochtige bodem. De katjesachtige, sterk geurende bloesems verschijnen pas na de bladeren tussen juni en augustus, dus later dan bij de meeste anderen bomen.

Bekijk ook

Gentian / Gentiaan

Gentian / Gentiaan

Remedie nummer 12 Gentian / Gentiaan Categorie indeling 2