Vine / Wijnrank


Zeer bekwame mensen, zelfverzekerd en vol vertrouwen in hun slagen. Daar zij zo zelfverzekerd zijn, menen zij dat het in het belang van anderen is, als die ervan overtuigd zouden kunnen worden, zaken net zo aan te pakken als zij doen, of zoals zij menen dat juist is. Zelfs als zij ziek zijn, zullen zij degenen die hen verzorgen nog aanwijzingen geven. Zij kunnen van grote waarde zijn in noodgevallen.

Sleutelsymptomen van de negatieve toestand: egoïsme, over lijken gaan en machtswellust.

Uitspraken: ‘in het zakenleven moet je over lijken gaan’, ‘ik snap die mensen niet, het is toch voor hun eigen bestwil’ en ‘Ik doe het voor jou eigen bestwil’.


Als je merkt dat men je weliswaar om je kunnen waardeert, maar ook een betweter of een baasje vindt. Je weet het ook allemaal behoorlijk goed, hebt een scherp inzicht. Als anderen nou maar eens iets gewoon van je aannamen, Je moet ze nog zo vaak over de drempel helpen, een duwtje in de rug geven, een zetje, aansporen, de sporen geven. Wijsheid begint hier met zien waar je mee bezig bent. Kunnen lachen om jezelf. Je merkt dat de mensen naar je toekomen als jij een pas achteruit doet. Je gevoel voor verhoudingen en beweging komt weer boven. Eigenwijsheid wordt weer wijsheid.

Botanische informatie:

Vitis vinifera

Deze klimplant met zijn groen/rood bruine bladeren kan 4 tot 8 meter lange ranken krijgen en is redelijk winterhard (tot – 17 graden celcius). Oorspronkelijk niet in Nederland voorkomend. De druif kent vele rassen en groeit in de halfschaduw tot volle zon. Alleen in gematigde klimaten kan hij goed vrucht dragen.

Bekijk ook

Aspen / Esp - Ratelpopulier

Aspen / Esp – Ratelpopulier

Remedie nummer 02 Aspen / Esp - Ratelpopulier Categorie indeling 1