Walnut / Walnoot


Voor degenen die uitgesproken idealen en ambities in het leven hebben en die ook realiseren, maar soms ertoe gebracht worden hun eigen ideeën en werk te verloochenen onder invloed van het enthousiasme of uitgesproken meningen van anderen. Deze remedie geeft standvastigheid en bescherming tegen invloeden van buiten af en is bestemd voor iedereen die besloten heeft in het leven een stap voorwaarts te doen, te breken met achterhaalde conventies, oude grenzen en beperkingen achter zich te laten en helemaal opnieuw te beginnen.


Sleutelsymptomen van de negatieve toestand: overgevoelig voor denkbeelden van anderen, doorbraakbevorderend en stagnatie.

Uitspraken: ‘ik laat me altijd meeslepen’, ‘ik zou meer mijn eigen hart willen volgen’ en ‘hoe kom ik daar doorheen?’.

Wat dichter bij huis: als je eigenlijk bliksems goed weet wat je wilt en wat goed voor je is, maar er niet toe kunt komen de laatste beslissende stap te zetten. Als je merkt dat je anderen de vragen gaat stellen die je eigenlijk jezelf zou moeten stellen omdat het antwoordt ook alleen in jezelf te vinden is. Als je een verandering voelt aankomen maar nog niet aandurft. Afscheid nemen, verhuizen, een kind krijgen, je midlife. Grote walnoot bomen stralen een onvergankelijke kracht uit. Ze reiken schijnbaar tot in de hemel. En de noot is beschermd door de taaie bolster – die pas opengaat als de inhoud rijp is – zónder stekels. De boom vertrouwt op de stevigheid van de kern. Zo geeft walnoot je standvastigheid en innerlijke kracht. Je vertrouwt op je “dikke huid” en je eigen oordeel en gaat de nieuwe situatie aan met het vertrouwen dat je het wel redt.

Botanische informatie:

Juglans regia

Deze tot 30 meter hoog wordende boom groeit op beschutte plaatsen, in hagen en in boomgaarden. De talrijke mannelijke en qua aantal minder sterk vertegenwoordigde vrouwelijke bloesems zijn groen gekleurd en groeien aan dezelfde boom. De walnootboom bloeit in april of mei en de bloesems ontluiken kort voor of gelijk met de komst van het gebladerte. De noten zijn pas rijp zo rond eind september. Alleen noten die vallen of waarvan de bast opengescheurd is, zijn rijp. De boom brengt zijn leeftijd aan gewicht op in noten. Een boom van 200 jaar zal dus ongeveer 200 kilo noten leveren. Van de bast wordt een verfstof gemaakt die ook gebruikt wordt als zelfkleuren middel voor de huid. Aanraking met het verse sap kleurt de huid donker oranje bruin en geeft ernstige blaren.

Bekijk ook

Red Chestnut / Rode Kastanje

Red Chestnut / Rode Kastanje

Remedie nummer 25 Red Chestnut / Rode Kastanje Categorie indeling 1