Agaat


De Agaat komt voor in de kleuren; rood, groen, geel, transparant en zwart. De Agaat zal helpen bij de geestelijke ontwikkeling. Voor sombere mensen is het belangrijk om te weten dat zij geen agaat moeten kiezen met een open kern, zoals vaak bij Agaatplakken en Agaatgeodes het geval is. Zij moeten juist op zoek gaan naar een agaat met een dichte, lichte kern. Dat zal hen helpen zelf naar dat licht toe te groeien. Voor rustzoekers is een rustig gelijnde Agaat, die zacht van kleur is, de beste keuze. Die steen zal hen rustig en evenwichtig maken, helpen rustig op hun doel af te gaan. Net zo langzaam maar zeker als die Agaat zelf is gegroeid. Voor verstarde, kortzichtige mensen, die vastgelopen zijn in hun eigen systeem, is het goed te kiezen voor een veelkleurige en grillige Agaat. Die zal helpen die rechtlijnigheid te doorbreken en weer vernieuwingen teweeg te brengen.

Als meditatiesteen kan de persoonlijke Agaat goede diensten doen, maar een Agaatgeode of Agaatplak is ook heel geschikt om in vertrekken van allerlei aard te gebruiken.
Voorbeelden hiervan zijn:
In een huis waar verschillende mensen bij elkaar wonen en nogal eens botsingen voorkomen, is de rustig gebande, warmgekleurde Agaat met een dichte, lichte kern een goede hulp om de sfeer in dat huis harmonischer te maken.

In de studeerkamer is een wat fellere Agaat op zijn plaats, maar het moet er wel een zijn met regelmatige lijnen, zodat degene die studeert niet alle kanten op gaat met zijn gedachten. Een rustige, maar activerende Agaat is het beste.

Als draagbare steen heeft de Agaat ook veel toepassingen. Die zijn ook weer afhankelijk van hun kleur en belijning. De rustig gelijnde Agaten zijn geschikt om te dragen om zelf rustiger te worden. De grillige Agaten doorbreken ook hier weer rechtlijnigheid. De Mosagaten zijn vooral geschikt tegen oorsuizingen en die waar ook wat oranje in zit zijn uitstekend om de vitaliteit van ouderen te verhogen. Alle Agaten versterken het hart. En tot slot is een rustige Agaat ook voor drukke, overactieve kinderen een veilige helper om hen wat rustiger te maken.

Chakra:
keelchakra (blauw Agaat) sacraal en navelchakra (roodachtig Agaat).

Corresponderende Sterrenbeelden:

RamRam StierStier MaagdMaagd

Bekijk ook

Chrysopraas

Chrysopraas

Dit is een groene steen. De kleur kan licht appelgroen zijn maar ook heel fel. Het is een uitgesproken vrouwelijke steen, die een goede verbinding is tussen zachte, moederlijke gevoelens en de groeikracht van het leven.