Amethist

De kleur van deze steen varieert van lichtlila tot donkerblauw-violet. Het mangaan in de Amethist bevordert creativiteit, visualisatie, meditatie en is goed voor de geestelijke ontwikkeling. Amethist is de steen van de hoogste geestelijke macht en hoort bij het zevende chakra. De kleur maakt ernstig, geeft helderheid van geest en is ontspannend in het algemeen. Enkele toepassingen zijn:

Amethist geeft rust, verdiept, zuivert een gespannen, overgevoelige atmosfeer in wacht- en spreekkamers. Werkt heel goed tegen slapeloosheid als hij onder het hoofdkussen wordt gelegd (mits het kussen niet gevuld is met synthetisch materiaal). Amethist is ook een heel goede steen om een meditatieruimte met zijn ontspannende trillingen te vullen. De meditatie zal op een hoger niveau komen.

Amethist als hanger gedragen heeft ook zeer veel goede toepassingen. Let wel op de kleur.

Toepassingen zijn:

Pijn verzachtend, doet verkrampingen verdwijnen, bij kneuzingen en verwondingen, zenuwziekten, aandoeningen aan de luchtwegen, darmklachten, huidziekten. De Amethist moet men op de gekneusde of zere huidplaats leggen. Bij huidziekten streelt u zacht de huid met de trommelde Amethist. Rond het hoofd: hoofdpijn in het algemeen, hoofdpijn door zenuwpijn, hoofdpijn door verkrampingen. Spieren: stijve rugspieren. Masseer de rug van uw partner met een getrommelde steen of laat u masseren. De getrommelde steen doet verkrampingen verdwijnen. Daarna masseert u de getroffen spieren met de handen. Mentaal: stimulering van nuchtere gedachten, concentratievermogen, realiteit en bewustheid. Plaats de Amethistgeode daar waar u geconcentreerd moet werken. Geestelijk en spiritueel: stimulering van inspiratie en intuïtie, actief dromen en daarna rustig slapen, rouwverwerking, eerlijkheid, aandacht, versterking van de zin voor rechtvaardigheid, innerlijke rust. Om actiever te dromen en goed te slapen legt u de steen elke nacht onder uw kussen.

Chakra:
kruinchakra.

Corresponderende Sterrenbeelden:

RamRam TweelingenTweelingen LeeuwLeeuw RamBoogschutter

Bekijk ook

Chrysopraas

Chrysopraas

Dit is een groene steen. De kleur kan licht appelgroen zijn maar ook heel fel. Het is een uitgesproken vrouwelijke steen, die een goede verbinding is tussen zachte, moederlijke gevoelens en de groeikracht van het leven.