Bergkristal

Bergkristal is een steen die op het moment zeer in de belangstelling staat. Dat is een verwijzing naar de periode waarin wij leven. Als het ergens duister is, is de behoefte om licht te zoeken altijd groot.
Gezegd wordt altijd dat bergkristal voor iedereen geschikt is, maar in de praktijk blijkt dat nog lang niet iedereen meteen aan het zuivere witte van het bergkristal toe is. Een tussenfase van groeien naar dat licht is dan aan te raden, een schemerlampje kan soms ook plezieriger zijn dan het felle licht van de zon. Bergkristal is een steensoort die geheel uit kiezelzuur bestaat, en heeft daardoor een heldere tot troebelwitte kleur. Bergkristal heeft in alle culturen in hoog aanzien gestaan. Sommige indianenstammen gaven altijd een bergkristal mee aan de doden in hun graf; de steen die de ziel naar het licht brengt.

Over het prachtige bergkristal is wel een boek te schrijven omdat er zoveel toepassingen zijn, maar ik zal me moeten beperken tot de meest belangrijke daarvan. Zie bergkristal als de steen die de balans tussen lichaam en geest in stand houdt of herstelt als daar iets mee aan de hand mocht zijn. Dat is iets wat enorm belangrijk is. Het uit balans zijn veroorzaakt altijd problemen, zowel lichamelijke als geestelijk. Je zou dus denken dat een bergkristal overal goed voor is, en in wezen is dat ook wel zo, maar zoals ik al eerder zei moet er soms eerst een andere steen worden toegepast als tussenfase, voordat iemand toe is aan de lichtkracht van bergkristal.

Een vertroebeling in de bergkristal heeft zijn eigen waarde. Je hebt niet per se een volmaakt zuiver bergkristal nodig. De verwantschap tussen mens en kristal moet goed bij elkaar passen. En lang niet iedereen is een volmaakt helder wezen. Zoek dus altijd een bergkristal uit waar je wat van kan leren.

Toepassingen om een bergkristal te dragen:
Kies hiervoor liever een getrommeld, dus structuurloos bergkristal uit, en geen bergkristalpunt,want de energie van het kristal stroomt altijd in de richting van de punt. Draag je een bergkristalpunt dus met de punt naar beneden, dan stroomt ook de energie naar beneden, met als gevolg dat je juist aan geestkracht verliest en moe wordt in je hoofd. Alleen na een ziekte om te reinigen of als ondersteuning bij een voorjaarskuur is het goed om een bergkristalpunt te dragen, maar niet langer dan twee weken.
Bergkristal werkt goed tegen wagen-zeeziekte, verdrijft depressies, angsten, evenwichtsstoornissen (zowel geestelijk als lichamelijke), reinigt, geeft energie en bevordert helder denken.

Toepassingen om een bergkristal in ruwe vorm te gebruiken.

Enkelpuntig bergkristal: Deze worden gebruikt om zuivere,genezende energie te richten. In water gelegd, waar dan dagelijks van gedronken wordt, reinigen en versterken ze het lichaam.

Bergkristalgroepen: Zijn geschikt om vertrekken te zuiveren, de harmonie te herstellen, om de energie zuiver te houden in kamers waar veel zieke mensen zijn, en positieve, activeren energie toe te voegen.

Dubbelpuntige kristallen: Deze kristallen zenden en ontvangen tegelijk. Ze bundelen de opgenomen en uit te stralen energie in het middelpunt en dat maakt ze ook uitstekend bruikbaar om telepathische vermogens te ontwikkelen.

Regenboogkristallen: Door deze kristallen in het licht te draaien worden heel onverwacht alle zeven kleuren van de regenboog zichtbaar. Regenboogkristallen zijn heel goed voor mensen die verdrietig zijn, het maakt ze blijer en geeft weer nieuwe levensmoed.

Chakra:
kan als steen van een hoger orde tot alle chakra’ s behoren.

Corresponderende Sterrenbeelden:

Leeuw

Bekijk ook

Chrysopraas

Chrysopraas

Dit is een groene steen. De kleur kan licht appelgroen zijn maar ook heel fel. Het is een uitgesproken vrouwelijke steen, die een goede verbinding is tussen zachte, moederlijke gevoelens en de groeikracht van het leven.