HematietDe Hematiet is antracietkleurig en heeft soms een rode ader of vlek. Hematiet is een steen die goed is voor mensen die veel geduld moeten hebben en veel geklaag moeten aanhoren. Hij maakt sterk en geduldig. Het is een steen die valt onder de ‘rode’ stenen. Het is dus een activerende en krachtgevende steen, maar zonder het ‘gevaarlijke’ aspect van de helderrode stenen, zoals bijvoorbeeld de granaten en robijnen dat wel hebben.

Voorbeelden van toepassingen:
Hematiet is bloedstollend, tegen bloedstuwing, bloedvormend (rode bloedlichaampjes worden meer gemaakt). Om het bloed te stollen de steen direct met een kompres op de wond drukken. Bloedarme kinderen en volwassen moeten steeds een Hematiethangertje dragen. Te beschermen tegen een bloedstuwing de steen op het lichaam dragen. Lichamelijk energie vergroten door op het wortelchakra te leggen. Slecht gevoede kinderen moeten een Hematiethangertje dragen, de steen maakt de wil om te leven en te overleven los. Te magere mensen dragen de steen als aanvulling op een therapie. Bij slechts afvloeiend menstruatiebloed de steen op het onderlichaam plakken.
Pas op: ontstekingen worden versterkt door Hematiet!

Chakra:
wortelchakra .

Corresponderende Sterrenbeelden:

TweelingenSchorpioen

Bekijk ook

Chrysopraas

Chrysopraas

Dit is een groene steen. De kleur kan licht appelgroen zijn maar ook heel fel. Het is een uitgesproken vrouwelijke steen, die een goede verbinding is tussen zachte, moederlijke gevoelens en de groeikracht van het leven.