Chalcedoon


Ook Chalcedoon is een agaatsoort en valt weer onder de kwartsgroep. De structuur van de chalcedoon verschilt wel iets van de gewone agaat en is vezelachtiger en gewoonlijk wat doorzichtiger. De kleur ontstaat door silicumoxyde en is vuilwit, lichtblauw en grijslila.

De chalcedoon is een bindende steen, omdat hij voorkomt als bindende laag in de agaat. Hij omsluit op die manier eigenlijk andere gesteenten.

Het is een steen van innerlijke bewogenheid, die kan helpen bij het zoeken naar het licht; een wegbereider, die de band met het goede en de goede eigenschappen van iemand versterkt. Het is een rustige en zachte steen, die rust en kalm werkt, emoties in evenwicht brengt. Een prima steen voor mensen die gauw gekwetst zijn prikkelbaar of driftig. Ook voor kinderen is dit een steen die goed bij de geestelijke ontwikkeling pas. Een veilige steen dus.

Chalcedoon heeft een sterke invloed op de communicatie. Zowel op het vermogen om te luisteren als op de welbespraaktheid, het vermogen om je goed te kunnen uiten, diplomatie en het taalvermogen. De steen maakt ook sociaal, optimistisch, vrolijk, creatief, open, enthousiast en bevordert saamhorigheid in groepen.
Chalcedoon geeft zelfinzicht, zelfvertrouwen en bevordert hiermee het vermogen om weestanden te doorbreken en veranderingen te accepteren. Het heeft een positieve werking op het geheugen en kalmeert op stressmoment en is daar om een goede steen om te dragen tijdens exams.
Fysiek werkt chalcedoon reinigend, verkoelend en koortsverlagend, ontstekingsremmend, bloeddruk verlagend en bevordert het imuunsysteem. De steen heeft een positieve invloed op de longen, verkoudheid, ademhaling, het lymfestelsel, het bloed en de doorbloeding, vochtophoping en op de insuline productie en dus diabetes. Het versterkt het moedergevoel en stimuleert de melkproductie bij borstvoeding.

Chakra

keelchakra.

Corresponderende Sterrenbeelden

Boogschutter- Kreeft

Bekijk ook

Chrysopraas

Chrysopraas

Dit is een groene steen. De kleur kan licht appelgroen zijn maar ook heel fel. Het is een uitgesproken vrouwelijke steen, die een goede verbinding is tussen zachte, moederlijke gevoelens en de groeikracht van het leven.