TijgeroogDeze steen is een fijndradige kwarts die met hoornblende-asbest zijn vergroeid. Tijgeroog is eigenlijk valkeoog dat door oxydatie van ijzer goudachtig is geworden. De tijgeroog is goudachtig bruin, terwijl de valkeoog zwartachtig blauw is.
Het zijn stenen die ook wat werking betreft veel met elkaar gemeen hebben. Ze helpen mensen meer realiteitszin te krijgen. Het zijn uitstekende stenen voor kortzichtige mensen. Deze mensen zullen weer wat toegankelijker worden en minder wantrouwend en star zijn.
De tijgeroog en valkeoog zijn ook heel goede beschermers tegen zwarte magie en negativiteit in het algemeen. De negatieve invloeden zullen weer teruggestuurd worden naar de afzender. Het mooie hiervan is dat de uitzender zo zijn negativiteit teruggekaatst krijgt. Een koekje van eigen deeg dus. Daardoor zal die uitzender gaan inzien dat die negativiteit niet werkt bij de ander en ophouden met zijn kwalijker praktijken. Ook een stukje tijgeroog of valkeoog bij de ingang van een huis houdt negativiteit buiten.
Vooral in de Afrikaanse culturen werden de tijgeroog en de valkeoog veel tegen zwarte magie en voodoo gebruikt. Beide stenen komen ook uit Afrika, en het ligt dus voor de hand dat zij daar ook altijd gebruikt zijn (en nog worden).


Er is natuurlijk wel enig verschil tussen de tijgeroog en valkenoog. De tijgeroog is veel ‘warmer’ door zijn goudbruine kleur, en dus was meer geschikt voor mensen die daar behoefte aan hebben. De valkeoog is ‘koeler’ en heeft een gunstige uitwerking op het keelgebied.

Voorbeelden van andere toepassingen:

Tijgeroog: ontkrampt, verwarmt, goed tegen astma en verkoudheid, geeft zelfvertrouwen, bevordert verantwoordelijkheidsgevoel.


Valkenoog: tegen ademnood door verkeerde ademhaling, bevordert wilskracht en zelfvertrouwen.
Beide stenen zijn goed voor de luchtwegen en ogen.

Chakra:
navelchakra. Hij is ook sterk aardend.

Corresponderende Sterrenbeelden:

Maagd

Bekijk ook

Chrysopraas

Chrysopraas

Dit is een groene steen. De kleur kan licht appelgroen zijn maar ook heel fel. Het is een uitgesproken vrouwelijke steen, die een goede verbinding is tussen zachte, moederlijke gevoelens en de groeikracht van het leven.