Home => Gewoon buitengewoon => Nova Scotty

Nova Scotty


Een ander voordeel is dat u ook de tijd kan nemen bij ons. We vinden het helemaal niet erg moest u na een behandeling nog een beetje “blijven plakken”. De ervaring leert ons dat velen daartoe zijn geneigd. Om dit mogelijk te maken werken wij alleen maar op afspraak. Wij streven ernaar om u voor de volle 100% thuis te doen voelen. Eens de basis van vertrouwen en ontspanning is gelegd, gaan we van start met de gevraagde of aangewezen behandeling.

Ook beginnen we altijd met een intake-gesprek. Op die wijze krijgen we een goed beeld van uw vraag of klacht en leren we elkaar tevens wat beter kennen.

Mocht u, door omstandigheden, niet in staat zijn u te verplaatsen, dan kan ik evt. ook bij u thuis komen (met uitzondering van de hotstone-massage).

Bij ons kan u terecht voor:

 • Reiki behandelingen
 • Reiki inwijdingen
 • Bachbloesemtherapieën
 • Fytotherapie
 • Massage
 • Shamanic consults Shamanic Healing
 • Introductie workshops sjamanisme

Wie zijn wij?

Alex: “ Tes is een 44-jarige, erg warme en liefdevolle vrouw, die niets liever doet dan helpen en nog eens helpen. Als kind reeds bleek zij bijzondere gaven te hebben (zoals bvb. helderweten en –voelen, waarnemen van entiteiten, spontane communicatie met dieren, enz…), en na een leven van heel wat beproevingen en ervaringen, besloot ze om haar gaven niet langer voor zichzelf te houden, maar om die te gaan aanbieden aan iedereen die hulp nodig heeft en vraagt.

Na enkele jaren van opleiding behaalde ze haar Master in Usui-Reiki. Dit houdt in dat ze u op zeer bekwame wijze kan behandelen, maar u kan ook bij haar terecht voor Reiki-opleidingen en inwijdingen.”

Tes: “Reiki is Japans voor ‘universele levensenergie’. Zijn (her)ontdekker Sensei Usui noemde Reiki een spirituele behandel- en energie helende techniek. Bij onze geboorte stroomde die energie vrijelijk door lichaam en geest maar door o.a. ingehouden emoties ontstaan er blokkades in de energiestromen. Deze kunnen dan uitmonden in geestelijke geremdheid, verslavingen en/of lichamelijke klachten. Tijdens een Reiki behandeling stroomt die levensenergie opnieuw door je heen en kunnen blokkades afgebroken worden, waardoor de klachten verminderen of verdwijnen. Doordat je dus meer energie overhoud wordt het zelfgenezend vermogen van ieder van ons gestimuleerd. Dit klinkt misschien wat ingewikkeld maar het komt erop neer dat je eigen lichaam zorgt dat je je beter voelt. Verwondingen genezen sneller, pijnen verdwijnen maar ook geestelijk word je sterker. Minder gespannen, minder zenuwachtig, kortom je komt thuis bij jezelf. Ook verslavingen krijgen daardoor minder vat op je.

Het is niet nodig dat je in Reiki gelooft, laat het gewoon over en door je heen gaan en merk zelf wat het voor je kan doen.Reiki is een kracht die het lichaam kan helpen gezonder te worden, er zal vrede komen in je gedachten en daardoor zal je levensgeluk toenemen.”

Alex: “Daarnaast kan Tes u tevens helpen met Bachbloesem-therapieën en fytotherapie (kruidengeneeskunde) en kunt u haar ook raadplegen voor een “pendelconsult”.”

Tes: Alex is een 44-jarige man, en vader van een 10-jarig zoontje. Reeds vanaf onze eerste ontmoeting wist ik dat onze ontmoeting niet toevallig was. Vooral niet toen bleek dat we dan ook zoveel gemeen hebben. Ook hij had een leven van beproevingen en heel wat leed achter de rug, maar zoals hij nu zelf zegt: “het maakte allemaal deel uit van onze levenslange opleiding”. Hij hield er dan ook geen verbittering aan over, maar groeide daardoor net uit tot een erg liefdevolle, warme en meelevende man. Het klikte ogenblikkelijk tussen ons, en het duurde dan ook niet zo lang voordat onze vriendschap uitgroeide tot liefde. Net zoals ik had hij het verlangen om zijn opgedane kennis en ervaring aan te bieden aan onze medemens in nood. Na ons huwelijk rijpten de plannen om een praktijk te starten en “een oase van rust en heling in deze chaotische wereld” te vormen.

Zijn specialisaties richten zich vooral op massages en Shamanic Healing.”

Alex: “Reeds als kind was duidelijk dat ik “massagehanden” had. Mijn vader, die leed aan adervernauwing en een kapot gewerkte rug, en daardoor veel pijnen had, vond veel soelaas in de massages die ik als kind hem gaf. Later, in de sportwereld, bleek ook weer dat ik aangeboren skills had.

Dus ging ik me in het onderwerp verdiepen, en volgde een 5-tal opleidingen.

Bij mij kan u terecht voor:

 • Relaxatiemassage
 • Intuitieve lichaamsmassage
 • Spiritueel energetische massage
 • Hotstone massage (niet aan huis)
 • Silent Spirit massage
 • Sjamanistische massage (deze heb ik zelf ontwikkeld)

Voor meer info over de massages, zie onze website: Nova Scotty

Tes: “Naast massages kan u bij Alex ook terecht voor Shamanic Healing.”

Alex: “De roeping tot sjamaan deed zich al voor in m’n derde levensjaar, maar werd echter onderdrukt door de geloofsovertuiging van mijn ouders. Na een leven van beproevingen, crises en een hele reeks trauma’s, kwam ik uiteindelijk terecht bij een sjamaan die me begon op te leiden. Na een opleiding van 2 jaar namen de spirits het over en leerden me de meer specifieke zaken op allerlei manieren. Nu begrijp ik als de beste waarom een sjamaan ook wel eens “de gewonde genezer” wordt genoemd. Want er volgde eerst een hele lange periode van zelfheling. Deze ervaringen kunnen voor de mensen die zich bij ons melden dan ook de garantie bieden dat wij weten waarover zij spreken, en dat het dus ook geen “boekenkennis” is die wij bieden. Wij kunnen, vanuit eigen ervaring, u de weg tonen naar zelfheling, want het pad hebben wij zelf bewandeld, en doen dat nog steeds.”

Shamanic Healing is een spirituele en helende methode, gebaseerd op het geloof dat elke heling een spirituele dimensie omvat. Als sjamaan breng ik mezelf in een trance-toestand om op die wijze met de “andere werkelijkheden” te communiceren. Deze methode, die “sjamanistisch reizen” wordt genoemd, heeft als bedoeling om de hulpvragende zijn verbinding met de “Spirit” en de natuur te doen herontdekken, maar tevens kan ik via deze reizen mijn persoonlijke hulpgeesten gemakkelijk raadplegen om informatie te verzamelen (die voor u van belang zal zijn) en om te weten welke behandeling(en) of ritueel u zal kunnen helpen.

Om beter te begrijpen hoe een sjamaan heelt, wil ik eerst even de volgende zaken betreffende het sjamanisme op een rijtje zetten:

 • Alles leeft! Alles heeft geest en bewustzijn
 • Energie en materie zijn hetzelfde. Alles is trilling.
 • Alles wat bestaat is een energiesysteem binnen een groter energiesysteem
 • Alles wat bestaat is verbonden met al het andere in een web van energie of leven
 • Onzichtbare/innerlijke/spirituele werkelijkheden beïnvloeden de zichtbare werkelijkheid.

Dit laatste punt is belangrijk: healing wordt bereikt door de onzichtbare/innerlijke/spirituele werkelijkheden te betreden en daar veranderingen in aan te brengen. Deze veranderingen zullen zich daarna manifesteren in de zichtbare werkelijkheid. Gevolg: heling! Dit kan op lichamelijk vlak, maar ook op emotioneel, mentaal en geestelijk niveau. Zo ben ik al getuige geweest van prachtige wonderen.

Er valt heel veel te vertellen over het sjamanisme, maar dan ga ik een boek schrijven in plaats van deze korte voorstelling. Bent u geïnteresseerd, dan wil ik u graag te woord staan om al uw vragen te beantwoorden”.

Binnenkort zal er een uitgebreidere uitleg op onze site staan.

Workshops

De workshops gaan door in een prachtig naaldbos, waar tipi met vuurput, medicijnwiel en bijzondere krachtplaatsen aanwezig zijn. Zo bent u gelijk in de ideale omgeving om te kunnen afstemmen op de energie van Moeder Aarde.

De groepen houden we echter bewust klein (max. 4 deelnemers). Dit om praktische redenen, maar ook omdat de ervaring leert dat de begeleiding dan intensiever kan gegeven worden. Na een introductieworkshop van 1 dag heeft u al een goed idee van wat sjamanisme nu eigenlijk is (sjamanisme is géén geloofsovertuiging, maar eerder een pad dat dient ervaren en geleefd te worden), en kan u zelf aan de slag met een aantal basistechnieken.

Tot binnenkort?

Warme groetjes van Tes en Alex

Nova Scotty

Bekijk ook

Kristina Boey - Dierencommunicator & Healer

Kristina Boey – Dierencommunicator & Healer

Heb je altijd al willen weten wat dieren denken? Waarom ze bepaald gedrag vertonen en hoe we ze beter kunnen begrijpen? Wist je dat dieren ons gedrag spiegelen maar evengoed onze ziektes? Wil je ook graag weten wat er achter het gedrag van dieren schuilt en wat ze ons van boodschappen willen geven?