Home => Gewoon buitengewoon => Vandaag maak ik mij geen zorgen

Vandaag maak ik mij geen zorgen


Dick Nijssen isReiki Master, therapeut en auteur van o.a. de bestseller Inzichtkaarten. Dick brengt in zijn manier van werken met mensen tot uitdrukking dat helen en werken aan jezelf niet per se zwaar en moeizaam hoeft te zijn.

Hoe ben je op het idee gekomen van de inzicht kaarten?

Op mijn 32ste werd ik Reiki Master en kreeg ik het al gauw heel druk met Reikicursussen geven. Er waren toen nog maar een handvol Reiki Masters in Nederland. In de groepen die ik gaf, bleek dat er door de Reiki energie heel wat emoties en verhalen loskwamen bij de cursisten. Ik bood ze dan natuurlijk een luisterend oor, maar ik voelde ook het verlangen om ze te helpen om inzicht te krijgen in de aard van hun problemen. Maar nu is het mijn ervaring dat mensen vaak al overladen worden met goed bedoelde adviezen en dat het veel zinvoller is om ze vanuit zichzelf tot inzicht te laten komen over de dingen die ze bezighouden.

Daarom heb ik de Inzichtkaarten ontwikkeld. Ik begon ermee om inzichten op kartonnetjes te calligraferen en ze uit te proberen in de groepen. Na een paar jaar had ik zo een set van ongeveer 80 kaarten geselecteerd die goed werkten. Het was keer op keer wonderlijk om te zien dat de inzichten die mensen trokken zo passend waren bij hun situatie, dat je nauwelijks meer van toeval kon spreken. Na een paar jaar met de kaarten gewerkt te hebben werd ik op een ochtend zelf wakker met een helder inzicht: ik moest zien dat het uitgegeven werd. Dat bleek een passende intutie te zijn want vanaf het moment dat ze op de markt kwamen, gingen de kaarten bij ons, Helios Reiki Centrum in Heerde, en in de rest van het land, als zoete broodjes over de toonbank.

Binnen een paar jaar kwamen daar de Spirituele en de Psychologische Inzichtkaarten bij. Nu, ruim 10 jaar later, verbaast het mij nog steeds hoe goed al deze kaarten blijven verkopen. Verder heb je o.a. nog de Tantrische Liefdeskaarten gemaakt en meer recent de Vandaagkaarten, waarbij elke dus met Vandaag… begint.

Hoe kwam je daar op?

Een paar jaar geleden gingen mijn vrouw en ik ruim 3 weken op vakantie naar Noorwegen. Ik heb in mijn leven nog nooit zoveel watervallen gezien! Geen wonder, want het regende daar nonstop. Dat betekende dat we heel wat uren in onze camper moesten doorbrengen, uitkijkend op mistige fjorden. Toen kreeg ik het idee van de Vandaagkaarten. De grondlegger van Reiki heeft ooit een paar Reikibeginselen opgeschreven zoals Vandaag maak ik mij geen zorgen. Daarop voortbordurend besloot ik er nog zon 78 beginselen bij te maken die in mijn gevoel belangrijk zijn om gelukkig te kunnen leven. Omdat ik al zon 30 jaar een grote passie heb voor de spiritueel/psychologische dimensie van het leven is het voor mij heel vervullend om die wijsheid heel gecomprimeerd, in de vorm van deze kaarten te kunnen doorgeven.

Kunnen we de komende jaren nog meer spelen van je verwachten?

Ik denk het niet. We hebben zojuist de Vandaagkaarten voor Kinderen uitgebracht die ik in samenwerking met een onderwijskundige heb gemaakt – het was ons opgevallen hoe weinig er op dit gebied is voor kinderen. Maar daar blijft het voorlopig bij.


Overzicht van de Inzichtkaarten van Dick Nijssen

Psychologische inzichtkaartenspirituele inzichtkaartenVandaag - AffirmatiekaartenVandaag voor Kinderen

of bezoek onze boekenwinkel voor het volledige overzicht!

Bekijk ook

Kristina Boey - Dierencommunicator & Healer

Kristina Boey – Dierencommunicator & Healer

Heb je altijd al willen weten wat dieren denken? Waarom ze bepaald gedrag vertonen en hoe we ze beter kunnen begrijpen? Wist je dat dieren ons gedrag spiegelen maar evengoed onze ziektes? Wil je ook graag weten wat er achter het gedrag van dieren schuilt en wat ze ons van boodschappen willen geven?