14 – Gematigdheid


In uw jaar van de Matiging kunt u creatief dingen op nieuwe en andere manieren combineren. U hebt het innerlijke uithoudingsvermogen om langzaam met geduld en gratie alle obstakels te slechten. U vindt middelen en hulp waarvan u eerder niet wist dat ze beschikbaar waren: enkele vrienden en collega’s, maar het meest toch in uzelf. Misschien gaat u reizen of verdeelt uw energie en bezit anders. Het is een jaar voor het verjongen van uw hogere geest – voor filosofie, communicatie, genezing. U bent geïnteresseerd in nieuwe vormen voor oude dingen en in hoe u starre ideeën weer kunt laten leven. Mogelijk werkt u zelfs aan een of ander herstel- of conserveerproject.

U bouwt bruggen en dicht bressen, misschien door een netwerk op te zetten of te middelen. U wilt dingen weer laten werken. U zoekt naar geestelijke leiding, maar ziet graag praktische resultaten.

Als het jaar van De Dood pijnlijk en ontredderend was, dan moet u in het jaar van Matiging de tijd nemen om uzelf te hervinden, om uw evenwicht te herstellen en een nieuw zelf op te bouwen. Bij water vertoeven, de tijd nemen om alleen met uw innerlijk te communiceren en het vinden van een meelevende vriend kunnen in dit verband heen heilzaam zijn. Hebt u dit al eerder doorgemaakt, dan kunt u nu een meelevende vriend en genezer voor iemand anders te zijn.

Bekijk ook

6 - De Geliefden

6 – De Geliefden

In een jaar der Geliefden valt de nadruk op relaties. U begint ze en beëindigt …