16 – De Toren


Uw jaar van De Toren is er een van omwenteling, waarbij onnodige vormen en structuren overhoop worden gehaald. U krijgt de kans om de barrières tussen uzelf en anderen op he heffen en te ontdekken wat echt belangrijk voor u is.

De mate van verandering in dit jaar hangt af van wat er het voorgaande jaar is gebeurd. Als u een toren van prestaties hebt opgetrokken door uw macht ten koste van anderen te gebruiken, zal dit een jaar zijn waarin u gewelddadig op de proef wordt gesteld. Ook al was uw prestatie bescheiden, dan nog moet u aardschokken in uw leven verwachten. Organisaties storten ineen, overtuigingen verbrokkelen en onderdrukte krachten zullen waarschijnlijk plotseling uitbarsten, zoals aangegeven wordt door de correspondentie van deze kaart met de planeet Mars. Valsheid zal aan het licht komen. Ofwel u doorbreekt bewust met nieuwe inzichten oude vormen, of de natuur doet dat voor u door middel van ongevallen, natuurrampen of andermans daden. Mogelijk verliest of verandert u van baan, relatie of leefstijl. Uw lichamelijk voorkomen verandert: u ondergaat een operatie, krijgt een ongeval, ‘brand op’ door de koorts (en verbrandt alle onzuiverheden) of verliest gewicht.

Wees u bewust van deze noodzaak om te hergroeperen en te hervormen en werk er bewust aan. Maak energieblokkeringen los door u er bewust van te worden en de gevoelens die ze veroorzaken te onderkennen. Als u woedend wordt, gestresst raakt of u slecht of ongepast gedraagt, weet u dat daar energie geblokkeerd en onderdrukt is. Indien bewust vrijgemaakt kan deze energie u de kracht geven om voorheen onoverkomelijke problemen te overwinnen.

Misschien bent u verstard en kunt u niet meer verder groeien. Nu is het de tijd om uzelf te bevrijden. De vraag in dit jaar is hoe u uw blokkeringen kunt openbreken zonder schuldgevoelens te krijgen en destructieve energieën vrij te maken. Aanvaard allereerst dat u wat moet doen. Intuïtieve ingevingen, verlichte ideeën of ‘onwaarschijnlijke’ oplossingen – grijp ze aan als nieuwe mogelijkheden voor verdere ontwikkeling.

Dit is een voortreffelijk jaar om met het verleden te breken. Houd, letterlijk en figuurlijk, grote schoonmaak. Breek met sommige oude gewoonten en begin aan enkele nieuwe. Laat uw vooronderstellingen over hoe uw leven in elkaar zit vallen en maak de weg vrij voor een splinternieuwe toekomst.

Bekijk ook

9 - De Kluizenaar

9 – De Kluizenaar

In een jaar van De Kluizenaar raakt u geïsoleerd en bent u alleen, vaak al …