Home => Lichaam & Geest => Van de bovenste plank! => 2012 Inspiratie Spel – De Maya Kalender als inzichtenspel

2012 Inspiratie Spel – De Maya Kalender als inzichtenspel


De Maya’s en hun kalender

Verspreid over de hele wereld leven miljoenen Maya’s. Zij hebben een hoogontwikkelde cultuur en een zeer nauwkeurige kalender, de Tzolkin. Hiermee kunnen ze diverse religieuze en astronomische voorspellingen doen. Waarom hebben jullie daar een inzichtenspel voor gemaakt?
De 260 dagen in deze kalender hebben een eigen karakter en energie. Zij gaan over het proces van schepping en van creatie. Elke dag heeft een eigen getal en een teken in een bepaalde kleur. Er zijn 13 getallen (tonen) en 20 tekens (zonnezegels). Op die manier zijn er 260 (13 x20) combinaties te maken. Er ontstaat een periode van 260 dagen die zich steeds weer herhaalt, (de korte telling van) de Tzolkin.
Kortom: het zit zo machtig interessant in elkaar en misschien voor veel mensen ook wel ingewikkeld. Door het spel maak je kennis met de tonen en tekens en de energie daarvan. Daarnaast heeft iedere kaart een andere boodschap, een ander inzicht gebaseerd op deze kalender.

Het spel is door vier makers tot stand gebracht. Wat is de verbinding tussen jullie?

De andere partners zijn Rob Spruyt, Marieke Verkerk en Peter Toonen. Marieke is aangesloten bij 24hrscoach en kwam met het idee bij mij, Peter Toonen is expert op het gebied van 2012 en ook als gastcoach verbonden aan de coachlijn en wilde heel graag zijn kennis delen met ons en Rob is de maker van de site van 24hrscoach en wilde dit heel graag mee helpen ontwikkelen.

Waarom ben jij bij het spel betrokken?

Angelique van ’t RietDe Maya-kalender kent ook een lange telling van de Maya-kalender. Deze telling loopt af op 21 december 2012. De Maya’s geloven dat erna een Nieuw Tijdperk aanbreekt. Een periode van persoonlijke groei, verbinding en eenheid waarin je je bewust wordt van je eigen energie en creatiekracht. Letterlijk ont-wikkelen dus. In de andere dingen die ik doe, Stichting Nieuwetijds kinderen, Universal Flirting Academy en 24hrscoach staat dit ont-wikkelen en 2012 centraal. Ik vond dit een prachtige aanvulling op wat ik al deed en dit spel helpt om nog meer mensen met het gedachtengoed in aanraking te brengen.

Hoe ziet het spel eruit?

2012 inspiratiespelHet spel bestaat uit 37 kaarten om mee te werken: 4 kleurkaarten, 13 toonkaarten en 20 zonnezegelkaarten. Op elke kaart staat uitleg over het karakter en de energie van de specifieke kleur-, toon- of zonnezegelkaart.

Wat is de bedoeling van het spel?

Door het spel te spelen maak je kennis met de Maya-kalender en leer je de energieën ervan. Je ontdekt waar jijzelf staat in het proces van bewustwording, van jouw ont-wikkeling. Je ontdekt welke thema’s belangrijk voor je zijn en waar jouw passies en inspiraties liggen. Het effect van het spel zit in het gegeven dat je de kaarten krijgt die op dat moment het beste bij je horen en voor jou van belang zijn. Hierin zit het inzicht.

Voor wie is het spel bedoeld en wat levert het op?

Voor iedereen die de Maya-kalender wil leren kennen en beleven. En voor diegene die geloven in het krijgeven van inzichten door het spelen van Orakels.

Wil je meer weten over het spel of het spel bestellen?

Het spel heeft een eigen site 2012inspiratiespel. Je vindt daar meer achtergrondinformatie, informatie over de makers (waaronder 2012-deskundige Peter Toonen) en je kunt het spel daar ook direct bestellen. Je kunt ook Angelique bellen op 06-533 543 05 of haar een mail sturen via Angelique@24hrscoach.nl


Bekijk ook

Zeven wegen naar een gelukkig leven - Deepak Chopra

Zeven wegen naar een gelukkig leven – Deepak Chopra

Hoe zou het zijn als je de kinderen in je leven 7 wetten kon leren die hen hielpen op weg naar een gelukkig leven? Deeprak Chopra presenteert hier de 7 lessen die iedereen zou moeten leren, nog voordat je tot 7 leert tellen! Chopra geeft ons met dit prachtig geïllustreerde boek de handvaten om deze wijze wegen aan elk mens - jong of oud - over te dragen.