Home => Lichaam & Geest => Van de bovenste plank! => Kracht in ontspanning – De weg van tai chi

Kracht in ontspanning – De weg van tai chi


Tai chi is een eeuwenoude bewegingsvorm waarvan de principes heel actueel zijn.

De huidige maatschappij evolueert is jachtig en oppervlakkig. We dreigen steeds meer af te dwalen van ons natuurlijk zijn. Nochtans kunnen we daar niet buiten. De basisprincipes zullen altijd dezelfde blijven. Als we deze niet respecteren en steeds verder afdwalen, creëren we steeds meer spanning en stress. Tai chi daarentegen draagt de volgende natuurlijke principes in zich: ontspanning, houding, ademhaling, stretching en ontspannen bewegen.

Met dit boek wil Yves Verbeeck een oefenmethode aanbieden om je energie te ontwikkelen. Je ervaart via oefeningen hoe ontspanning vol is, ademhaling energie opbouwt en volheid stabiliteit en beweeglijkheid biedt. Je ontdekt hoe stabiliteit en beweeglijkheid, standvastigheid en flexibiliteit, yin en yang harmonieus ter beschikking van je wil in je lichaam aanwezig zijn. Er ontwaakt terug een fenomeen in je lichaam, kracht in ontspanning.

De oefeningen zorgen ervoor dat je inzicht krijgt en tegelijkertijd de kracht voelt om in harmonie met jezelf te leven. De garantie voor een leven zonder stress.

In dit boek vind je naast een logische uitleg ook verschillende schema’s en heel toegankelijke oefeningen die dit alles verduidelijken.

De voorstelling van het boek is op 10 december om 19.30 uur in Aartselaar,
zaal wolffaertshof, Baron van Ertbornstraat 7.

Programma:

° Ontvangst met chinese thee en hapjes

° Voorstelling door uitgeefster Laurence Verwee van Yin Books

° Voorstelling door auteur Yves Verbeeck

° Gelegenheid tot vragen stellen

Meer informatie vind je op onze website: www.inner-motion.be of 0475/72 54 85

Kracht in ontspanning. De weg van tai chi

Yves Verbeeck

Prijs: €19.90

Publicatiedatum: 10 december 2010

Uitgeverij: Yin Books

Bekijk ook

Zeven wegen naar een gelukkig leven - Deepak Chopra

Zeven wegen naar een gelukkig leven – Deepak Chopra

Hoe zou het zijn als je de kinderen in je leven 7 wetten kon leren die hen hielpen op weg naar een gelukkig leven? Deeprak Chopra presenteert hier de 7 lessen die iedereen zou moeten leren, nog voordat je tot 7 leert tellen! Chopra geeft ons met dit prachtig geïllustreerde boek de handvaten om deze wijze wegen aan elk mens - jong of oud - over te dragen.