Home => Lichaam & Geest => Van de bovenste plank! => Zielsveel – Tweelingzielontmoetingen

Zielsveel – Tweelingzielontmoetingen


Zielsveel – Tweelingzielontmoetingen
Maria Quesada – Sonja Vandael – Anne-Marijn Somers
Prijs: 22.50 €

ISBN: 9789081683708

Ingenaaid: paperback,kaft slap, 224 pagina’s
Verschenen: april 2011
Gewicht: 479 gram
Formaat: 231 x 156 x 13 mm


Maria, Sofie en Sanne hebben een hele weg afgelegd in hun leven. Een weg van verandering en groei, maar ook van steeds nieuwe ervaringen. Het zijn zelfstandige vrouwen die nuchter en zelfbewust in het leven staan. Dan ontmoeten ze op een goede dag hun tweelingzielen. Dit hele bijzondere feit is aanleiding geweest tot het schrijven van hun verhaal. Zonder te vervallen in dromerij, geven ze de impact weer van deze zielsontmoetingen op hun denk- en gevoelswereld
Zielsveel doet je via het indringende thema ‘ontmoeting met je tweelingziel‘ kennismaken met de manier waarop een tweelingziel in je leven komt, hoe je dit herkent en hoe het zich manifesteert en wat voor ingrijpende gevolgen dat op je heeft. Het gaat over het ervaren van een liefde die zo totaal is dat je het nooit voor mogelijk hield. Een ervaring die je nooit meer loslaat en je werkelijkheid op losse schroeven zet. De auteurs hebben vanuit hun hart geschreven. De woorden lagen klaar, ze waren rijp. Hun ziel heeft ze gedicteerd. Een prachtige, oude en ongewone zieletaal spreekt doorheen het boek. De lezer zal dus even gewend moeten raken aan die speciale, ‘liefdestaal’, die alleen vanuit het hart begrepen kan worden.
Eén van de centrale thema`s is toeschouwer zijn van je eigen leven. Door te luisteren naar het eigen innerlijk en sterk in zichzelf te blijven staan, zijn Maria, Sofie en Sanne dagelijks de leiding van hun ziel gaan volgen, vertrouwend op de kracht in zichzelf om alles te begrijpen en te integreren
Het verhaal biedt een visie over een diepe liefdeskracht die doorwerkt is met moed en vertrouwen. Het verhaal opent de ogen voor een werkelijkheid achter deze, een werkelijkheid die verbonden is met het hart. Het is door de ‘ogen van het hart’ dat we hun verhaal mogen meelezen…


Boekbespreking Verena Martens

Het is nu een tijd geleden dat ik dit boek las, de bedoeling was de bespreking te maken, maar op een of andere manier bleef ik dit maar uit stellen. Ik begon bij mezelf te rade te gaan , waarom ik dit bleef uit stellen, en kwam tot de conclusie dat een boek als dit niet zomaar te bespreken valt. .. Het heeft een indruk achtergelaten die ik niet zomaar direct kon beschrijven, maar die eerst een tijd moest bezinken.

Toen ik het begon te lezen dacht ik: tweelingzielen, mmhh… Ik had er mezelf ooit wel eens een beetje in dit concept verdiept, maar dat was al lang vervlogen. En ook de schrijfwijze deed me de eerste bladzijden echt doorworstelen, dus al vlug legde ik het boek weer terzijde.. Maar iets deed me ieder vrij moment weer terug naar het boek brengen, en al vlug merkte ik dat ik reeds aan de laatste bladzijden zat.. voor ik het wist had het boek me in de ban.

Het volgt delen van de levens van drie vrouwen,Maria, Sofie en Sanne, die elk respectievelijk over hun ontmoeting met hun tweelingziel vertellen. Of je nu meer af weet van het concept tweelingzielen of niet, is niet belangrijk om het boek te lezen. Het gaat dieper in op hun intieme levensvragen, soms zelfs zo intiem dat je je een beetje een indringer voelt. Je raakt stilaan een beetje verweven met hun visie, hun ontmoetingen, hun worsteling, hun erkenning, hun aanvaarding. Je raakt vertrouwd met de band die ze met elkaar opbouwden, en vertrouwd met de taal die in het boek doorweven is.

Een centraal thema is toeschouwer zijn van je eigen leven…en met dit boek laten ze jou even toeschouwer zijn van hun leven. Ik heb bewondering voor de kwetsbaarheid waarmee deze vrouwen je een blik in hun leven gunnen. Een aanrader voor wie meer wil weten over tweelingzielen, speciale ontmoetingen, of voor wie gewoonweg het heerlijk vind even in andermans leven te duiken.


Verena MartensVerena Martens

Bekijk ook

Het lichaam als verhaal van Diewke Talma

Het lichaam als verhaal van Diewke Talma

In onze huidige maatschappij ervaren veel mensen klachten als stress, angst en vermoeidheid. Haptonomie en de toepassing ervan, haptotherapie, worden met de dag populairder als behandeling voor dergelijke klachten. Het lichaam onthoudt wat wij zijn vergeten.