Home => Numerologie => Huisnumerologie => Huisnummer 1

Huisnummer 1

nr1Al staat de 1 vaak voor overwinning en goede punten en/of scoren, koppelt men in de Feng-Shui vaak heel andere eigenschappen aan vast. Een huis met het huisnummer 1 maakt de inwoners vaak individualistisch en in het ergste geval egoïstisch. Elk van de bewoners gaat liever zijn eigen weg, zonder daadwerkelijk rekening te houden met de ander.

Ieder is zeer dynamisch en komt sterk op voor zichzelf. De Yang- (mannelijke) energie is er zeer sterk aanwezig. Sterke persoonlijkheden ontmoeten er elkaar en het risico dat ze elkaar gaan beconcurreren en zelfs domineren is zeer groot. De verschillende individuen zijn evenwel zeer creatief, maar door hun sterk doorgedreven assertiviteit is de kans op fel oplaaiende ruzies zeer groot.

Een anderebenadering van Denise Linn ‘Een huis vol bezieling’ is als volgt:
1 staat voor onafhankelijk, opnieuw beginnen en individualiteit. In de tarot beeldt dit nummer de Magiër uit, scheppend en creatief.
Zo’n woning is zeer geschikt voor iemand die een individueel en creatief avontuur wil beginnen. Een persoon die de intuïtie volgt en het creatieve proces en de persoonlijkheid op een originele manier naar buiten wil brengen. 1 huizen kunnen rommelig zijn omdat alles ondergeschikt is aan creativiteit. Hoewel in een uiterste geordendheid ook een enorme creativiteit kan schuilen. Volgens Linn is het een goed idee om naar een 1 huis te zoeken als je vindt dat je lang genoeg voor anderen hebt gezorgd. In zo’n woning zou je je assertiever, onafhankelijker en meer bereid voelen tot het nemen van risico’s.
In een 1 huis kunnen mensen zich ook geïsoleerd voelen ook al delen ze de ruimte met anderen. Voor de bewoners betekent dit dat ze zich isoleren om beslissingen te kunnen nemen die goed voor ze zijn.

Bekijk ook

Huisnummer 2

De 2 is een gevoelsgetal, ook wel het ‘zwaantje’ genoemd. Wie kent er niet het …