Home => Oosterse Stromingen => Feng Shui - Wooninrichting => Algemene Tips & adviezen

Algemene Tips & adviezen


Ingang van het huis

Indien je van sociale contacten houdt, zorg dan voor een fantastische ingang zonder rommel. Mensen voelen zich welkom. Er zijn prachtige systemen om kasten bij de ingang te maken.

Gasten ontvangen en stimuleren van sociale contacten

Verlichting buiten en verlichting in de hal dient prettig en goed te zijn, zodat de huisgenoten en gasten graag binnenkomen. Het belooft wat.

Gangen

De energie in lange, smalle gangen dient geleid te worden om de chi vast te houden. Te snel stromende chi geeft onbalans. Met spiegels en verlichting aan de muur kunnen verrassende resultaten bereikt worden. Halve maanslampjes die naar boven schijnen en om en om, links en rechts worden bevestigd geven een fantastische chi-stroom.

Trap naar boven

Zorg dat je vanuit de deur van de ingang niet regelrecht de trap op kan gaan. De chi verdwijnt in dat geval direct naar boven. Kan het niet anders zorg dan voor een windklokje aan het plafond om de chi af te leiden en eerst zijn weg te laten vinden op de beneden verdieping van het huis.

Spiegels in het huis

Met spiegels werken in het huis kan heel bijzondere effecten geven. Vooral als een mooi uitzicht weerschijnt in de spiegel, geeft dit dubbel plezier en dit geeft de energieën extra kracht om te stromen.

Ontbrekende hoeken

Voor ontbrekende hoeken kan een spiegel een remedie zijn. De kamer wordt als het ware energetisch uitgebouwd, waardoor het lijkt alsof het gedeelte niet ontbreekt.

Kristallen

Voor grote ramen is het goed om een grote geslepen kristal te hangen. De zon laat zijn stralen door de kristal schijnen waardoor er een pracht van kleuren in de kamer weerschijnt. Dit activeert de stroom van de energie en kan helend werken.

Opruimen

Hang in de kast schoenenrekken en eventueel hangkasten van stof om de truien en sokken op te bergen. Een kast die gemakkelijk opruimt, zal een kind eerder aanzetten zijn spullen weg te leggen. Zorg ook dat er dozen staan, waar het kind het speelgoed in kan doen. Geef aan hoe het opgeruimd kan worden en maak het kind van jongsafaan bewust van de energieën. Goed voorbeeld, doet goed volgen.

Toiletklep

Zorg dat de toiletklep na gebruik van het toilet altijd gesloten wordt. In Feng Shui betekent een open toiletpot, dat het geld weggespoeld wordt met het doorspoelen van het toilet. Als iederen in het huis dit weet, zal er een bewustwording komen in het gezin, waardoor goed met geld wordt omgegaan; dit geeft goede Feng Shui.

Wanden van het toilet

Het is goede Feng Shui om het toilet prettig aan te kleden, dit kan als er licht is met planten of mooie platen. Het hangen van een geslepen kristalbol boven de toiletpot geeft goede Feng Shui omdat dit de chi afleidt van de toiletpot.

Toiletdeur

Het toilet is noodzakelijk, maar zou volgens Feng Shui principes liever niet in het huis geplaatst moeten zijn en helemaal niet op één van de gunstige plekken. Om nu de chi af te leiden van het toilet, kunt je de buitendeur van het toilet één geheel maken met de wand ernaast, zodat je geen idee hebt dat deze zich daar bevindt. Ook is het mogelijk om een klein achtkantig spiegeltje op ooghoogte op de deur te plakken. Een derde mogelijkheid is om de deur te beschilderen, om deze een verrassend effect te geven, waardoor de aandacht van het toilet zelf wordt afgeleid.

Ontbrekende gedeelten en de remedies

Wanneer het huis hoeken heeft, die ontbreken, dienen we Feng Shui cures toe te passen om die energie die mist op deze plekken niet in de betreffende levensaspecten te moeten missen. Plaats een spiegel tegen de wand waar het ontbrekende gedeelte is. Dit geeft energetisch een gevoel dat de ruimte, die ontbreekt er aan toegevoegd is. Ook is het mogelijk om optisch te werken met een schilderij met diepte. Als het ontbrekende gedeelte een inham is op eigen grond, is het raadzaam om op de hoek die evenwijdig loopt met het huis een lamp te plaatsen of een mooie boom die een geheel vormt met het huis.

Bekijk ook

De inkomhal en voordeur

De inkomhal en voordeur

Leuk binnenkomen en goed weggaan is belangrijk Het is een goed teken wanneer de ruimte een ruime en gezellige aanblik biedt. Er zou niets mogen staan dat de ruimte blokkeert omdat dit ook een blokkade betekent in je leven.