De Werkruimte

De Werkruimte


Iedereen die thuis werkt, doet er goed aan een aparte werkruimte te creëren. In het algemeen kan gesteld worden dat voor de werkkamer dezelfde principes gelden als voor de rest van het woonhuis. Een goede werkruimte geniet van een fraai uitzicht en heeft goede ventilatiemogelijkheden. Feng Shui op je werkplek kan om te beginnen zeer eenvoudig worden toegepast en hoeft niet duur te zijn. Het gaat er om dat de chi goed kan stromen en iedereen op de werkplek kan bereiken. Onbewust zullen mensen zich beter gaan voelen door de onzichtbare kracht van de chi.

Planten.

Grote planten met grote bladen. Het is bewezen dat planten de straling van de computers opnemen. Tevens geven zij zuurstof af. Planten geven een fantastisch chi. Hydrocultuur op de werkplek werkt uitstekend. Het is wel van het grootste belang dat zij goed worden bijgehouden.

Mogelijkheden met planten:
Onzichtbaar maken van een kapstok
Plaatsen tegen pilaren die uitsteken. Kale pilaren geven geen goede chi.
Als scheiding tussen diverse buro’s in kantoortuinen.

Plaatsing en vormen van de bureau’s

Zoveel mogelijk met zicht op de deur. Indien dit niet mogelijk is, kan er eventueel een spiegel worden gehangen, zodat de persoon die de deur niet kan zien, toch kan zien wie er binnen komt.

Een slechte positie is: Tussen deur en raam, met de rug naar het raam omdat men rechtstreeks in de energiestroom zit zonder enige dekking aan de schildpad-zijde.

Een goede positie is: Tussen de deur en raam, met de rug naar de muur omdat men uit de energiestroming zit. Door het raam deels te voorzien van zonwering of gordijnen wordt voorkomen dat Chi zich hier alleen rechtlijnig gedraagt.

Ontvangt u zakelijk bezoek aan huis dan wordt een ovale of cirkelvormige spreektafel aanbevolen. Een rechthoekige tafel heeft een Yin-vorm en houdt derhalve energie vast. Een cirkelvormige tafel daarentegen is Yang waardoor besprekingen minder lang zullen duren, omdat mensen niet zo lang blijven “hangen”.

Opruimen

Dozen direct opruimen nadat de inhoud in de kast is opgeborgen. Het is niet veel moeite en men valt er niet over. De chi kan stromen waardoor iedereen zich onbewust prettiger gaat voelen.

Kastdeuren sluiten.

Om de chi te laten stromen is het belangrijk dat deuren van kasten worden dicht worden gedaan.

De ingang

Laat nooit een spiegel de reflecteren, daar je de goede chi anders weerkaatst en je het als het ware de deur weer uitstuur.

Deuren

Zorg dat er nooit deuren tegenover elkaar zijn. Indien dit wel het geval is plaats er een plant, een kunstwerk of plaatseen gordijn dat vanuit het plafond hangt om de chi om te leiden. Daar de chi anders te snel doorschiet naar andere deur en de kamer weer verlaat, zonder zijn gezondheid en kracht te geven aan de mensen die er werken.

Kleuren

Omdat rood vaak wordt geassocieerd met roem is deze kleur voor de werkkamer uitermate geschikt.

De tegenwoordig op bijna iedere werkplek aanwezige computers vertegenwoordigen Yang-energie. Evenwicht wordt gevormd door Yin-energie in de vorm van bijvoorbeeld planten.

Bekijk ook

De Woonkamer

De Woonkamer

De huiskamer is juist een plek waar je niet zuinig hoeft te zijn beoefening van Feng Shui, hoewel evenwicht hier ook belangrijk is.