De Woonkamer

De Woonkamer


De huiskamer is juist een plek waar je niet zuinig hoeft te zijn beoefening van Feng Shui, hoewel evenwicht hier ook belangrijk is. De opstelling van meubels zou ruimtelijk kunnen zijn in de vorm van een achthoek. Zeker niet in een L vorm. Wanneer u geen acht hoek kunt maken, zorg er dan voor dat er genoeg ruimte is en dat spullen niet te dicht op elkaar staan.

Voor een goede energie, en dat geldt eigenlijk voor het hele huis, lucht elke dag minsten twintig minuten. Hoe wilt u anders welvaart naar u toe trekken als de Chi zich niet kan vernieuwen. Vermijd direct zonlicht in de huiskamer, dit wordt gezien als giftige pijlen. De diagonale hoek vanuit de ingang van de woonkamer is erg belangrijk, een welvaartssymbool is hier op z’n plaats.

TV en radio installaties doen het erg goed in het Westen en Noordwesten. Ze vertegenwoordigen het element metaal en de beelden en geluid leveren goede energie.

Verlichting

Zorg voor prettige (sfeer)verlichting. De chi zal extra stromen door mooie lampen te plaatsen.

Ingang

Zet geen obstakels bij de ingang, om de chi niet te laten stagneren. Ook hier geldt dat met je rug naar een raam zitten te weinig steun geeft. Met de rugleuning naar de deur is ook niet zo’n goed idee, mensen voelen zich niet goed en weten niet waarom.

Midden van huiskamer

Zorg ervoor dat het midden van de huiskamer zo veel mogelijk leeg blijft voor gezondheid van alle huisgenoten. Het midden van iedere kamer is de plek van de Tai Chi, de universele levensenergie die de lichamelijke en geestelijke gezondheid vertegenwoordigt.

Meubels opstelling

De opstelling van meubels zou ruimtelijk kunnen zijn in de vorm van een achthoek. Zeker niet in een L vorm. Wanneer u geen acht hoek kunt maken, zorg er dan voor dat er genoeg ruimte is en dat spullen niet te dicht op elkaar staan. Zorg dat je vanuit de zithoek de deur kunt zien. Plaats geen stoelen met de rug naar de ingang, daar dat voor de persoon, die op die plaats zit onbewust een onprettig gevoel geeft. Indien het niet anders kan, zet dan een plantenbak achter de bank of stoel of plaats er een tafel met lampen om de energie te leiden.

Ronde vormen

Werk zoveel mogelijk met ronde vormen om de chi goed te laten stromen. Hoeken en uitsteeksel geven stagnatie in de energiestroom.

Lege hoeken

Zet in een lege hoek een mooi beeld of een plant of plaats er een licht. In lege hoeken verzamelt zich de chi waardoor stagnatie van de energie kan ontstaan. Een stoel tussen twee muren in een hoek kan benauwend zijn, zet er iets achter.

Lege muren

Hang schilderijen of posters op die je ontroeren. Het is goede Feng Shui om je te omringen met mooie dingen die als het ware je ziel aanraken.

Gebruik van kleuren

Het gebruik van kleuren is erg belangrijk.Bij Feng Shui gebruik je kleuren om bepaalde hoeken te versterken of er de energie in balans te brengen.

Ramen

Raambedekking zoals vitrages en andere manieren om inkijk weg te werken is best belangrijk. Met name voor de verhouding met overburen. Kale ramen geven een slechte relatie met hen. Wanneer u grote ramen heeft, zet er dan planten voor zo blijft de Chi langer rondcirkelen.

Bekijk ook

De Werkruimte

De Werkruimte

Iedereen die thuis werkt, doet er goed aan een aparte werkruimte te creëren. In het algemeen kan gesteld worden dat voor de werkkamer dezelfde principes gelden als voor de rest van het woonhuis.