De Slaapkamer

De Slaapkamer


Het meubilair in de slaapruimte zou zoveel mogelijk ronde vormen moeten hebben. De giftige pijlen van scherpe hoeken doen tijdens de slaap meer kwaad dan goed.

Bed

Voor een goede relatie of voor degenen, die een relatie wensen is het goede Feng Shui om naast het hoofdeinde aan beide zijden van het bed een zelfde nachtkastje te zetten met een lamp er boven of er op. Voor eenheid van de partners is het belangrijk dat het ook dezelfde lampen zijn.

Een houten frame is beter dan een metalen bed, hout heeft een neutraliserend effect. Ook is het beter om de ruimte onder het bed vrij te houden. Het is beter om de ruimte waar het hoofd rust vrij te houden. Voor de dekbedovertrekken geldt dat donker effen beter is dan licht en nog beter dan allerlei bedrukte motieven. Natuurlijk kan qua kleur rekening gehouden worden met de windrichting.

Boven het bed

Hang geen kastjes achter het bed boven het hoofdeinde, daar deze de energie kunnen drukken en tijdens de slaap een negatieve werking op je kunnen hebben. De chi wordt ’s nachts geblokkeerd om bij je te komen.

Plaatsing van het bed

Het is belangrijk om de bed zo te plaatsen, dat je vanuit het bed de deur kunt zien. Indien dit onmogelijk is, daar er geen ruimte voor is, is het mogelijk om met spiegels te werken, maar plaats de spiegels zo dat het bed er niet in weerschijnt.

Wanden

Het is goed om rustige kleuren toe te passen in de slaapkamer om de energie te kalmeren. Je kunt kiezen voor de kleur van het element waar de kamer zich bevindt of een kleur die je bijzonder aanspreekt.

Wandversiering

Zorg ervoor dat je vanuit het bed een mooi schilderij ziet, dat je bij het opstaan al blij maakt. Het is heel belangrijk om bij Feng Shui te werken met voorwerpen en schilderijen die je een zogenaamde “uplift” geven.

Spiegels in de slaapkamer

Wees behoudend met spiegels in de slaapkamer. Het is geen goede Feng Shui is als je jezelf vanuit het bed in de spiegel kunt zien. Volgens Feng Shui principes wordt de geest weerspiegeld, waardoor deze niet tot rust zou komen.

Opruimen

Zorg voor een opgeruimde slaapkamer. Niets beïnvloedt de energie voor de dag zo, als een kamer waar rommel ligt. Als je opstaat in een schone kamer, kun je de dag veel beter aan.

Wanneer een slaapkamerdeur recht tegenover een andere deur uitkomt zou dit conflicten met medebewoners veroorzaken. Een oplossing: is het ophangen van een kralengordijn om het probleem te verzachten. Voor mensen die graag meer willen reizen zou het volgende goed kunnen werken. Leg een grote oorschelp, onder het bed.

Mensen die graag een nieuwe relatie willen, zouden op een rood papier met zwarte pen hun ideale partner moeten omschrijven en het links onder het matras moeten leggen.

Bekijk ook

Algemene Tips & adviezen

Algemene Tips & adviezen

Wij hebben bijkomende tips en adviezen voor u opgesomd die belangrijk zijn voor de wooninrichting, deze horen niet specifiek in een woonruimte.