De Kinderkamer

De Kinderkamer


Een aparte plaats neemt de kinderkamer in. Het belang van een goede inrichting van de kinderkamer wordt nogal eens onderschat. Kinderen hebben, misschien nog meer dan volwassenen, behoefte aan geborgenheid en behaaglijkheid. Alleen als ze zich beschermd voelen door hun omgeving, kunnen ze groeien tot evenwichtige personen. Let eens op wanneer een kind een hut bouwt. Deze zal door de volwassenen als té krap en té klein worden ervaren terwijl een kind het als “knus” zal bestempelen.

Bed

Plaats het bed zo, dat het kind de deur kan zien. Dat geeft rust en de chi kan goed stromen.

T.V., computers, radio

Het is beter om totaal geen apparatuur te plaatsen op de kinderkamer, maar dat is in deze tijd vrijwel onmogelijk. Zorg ervoor dat electrische apparatuur ‘s nachts bedekt wordt met een kleed. De straling van de apparatuur werkt onzichtbaar op het kind en zal onbewust de nachtrust verstoren.

Bureau

Plaats het bureau zo, dat het kind zicht op de deur heeft en bij voorkeur in de kennis en wetenschap-plek (Noord-Oost). Indien dat niet mogelijk is hang dan een kristal op deze plek om de energieën van de kennis en wetenschap-plek te activeren.

Kleurgebruik

De kleurkeuze van een kind zal meestal afwijken en vooral veel feller zijn dan die van een volwassenen. Rood is een totaal ongeschikte kleur voor kinderslaapkamers. Jongeren met studieproblemen zouden onder een rode lamp beter kunnen studeren. Chinese symbolen worden geactiveerd met een rood koord om de Yang energie vrij te maken.

Opruimen

Hang in de kast schoenenrekken en eventueel hangkasten van stof om de truien en sokken op te bergen. Een kast die gemakkelijk opruimt, zal een kind eerder aanzetten zijn spulletjes weg te leggen. Zorg ook dat er dozen staan, waar het kind het speelgoed in kan doen. Geef aan hoe het opgeruimd kan worden en maak het kind van jongsafaan bewust van de energieën. Goed voorbeeld, doet goed volgen.

Bekijk ook

De Woonkamer

De Woonkamer

De huiskamer is juist een plek waar je niet zuinig hoeft te zijn beoefening van Feng Shui, hoewel evenwicht hier ook belangrijk is.