Home => Oosterse Stromingen => Meditatie & Mediteren => Mediteren met kristallen => Mediteren voor Innerlijke Rust – Midden in het Bos

Mediteren voor Innerlijke Rust – Midden in het BosKornalijn geeft je de energie om de bosplek volkomen alert binnen te gaan, terwijl Aventurijn je lichaamskrachten weer in balans brengt. En wanneer je de geheime vijver hebt bereikt, profiteer je ten volle van de kalmerende eigenschappen van Sodaliet.

Meditatie

Je staat op een pad dat naar het diepst van het bos voert. Plaats de Kornalijn op het pad en stel je voor, terwijl je naar de steen kijkt, dat hij je de energie en het vertrouwen schenkt om verder te gaan.

Verspreid de Aventurienen tussen de bladeren van de bomen. Stel je hun groene, herstellende licht voor, dat zich verstrooit over je lichaam terwijl je dieper het bos ingaat. Voel een golf van fysiek, geestelijk en emotioneel welzijn door je heengaan.


Nu kom je bij de open plek, waar een vijver is met helder, sprankelend water. Ga aan de rand op de rots zitten en kijk in het donkere water. Dit is de vijver van rust. Plaats de Sodaliet in het water en voel dat zijn kalmerende energie de onrust in je hoofd wegneemt.

Kijk nu naar de vis – de hoofdbewoner van deze geheime vijver – die in dit water rondzwemt. Hij weet wat innerlijke rust is en door hem gade te slaan neem je die wijsheid over en breng je die in je eigen leven.

Tenslotte loop je de grot van stilte achter de vijver in. Daar staat een brandende kaars die je de weg wijst en je een plekje helpt te vinden om te zitten. Hier kan niemand je storen. Rust uit en ontspan. Geniet van de stilte binnen in je. Je ben t volledig afgeschermd van alle zorgen in de wereld.

Bekijk ook

Mediteren voor liefde – Onvoorwaardelijke Liefde

De roze kleur op deze afbeelding vertegenwoordigt de zuivere liefde, bezield met het gele licht van geloof in jezelf. De zilverkleurige bloemen (zilver staat voor verlichting) heffen hun kristallen kralenhoofdjes op naar het onderwerp van de liefde - in het volste vertrouwen dat de beminde hen niet zal afwijzen of bedriegen. Amethist en Rozenkwarts - de liefdessteen - werken samen heel krachtig om een onvoorwaardelijke liefde te creëren die de geest transformeert en ons bewust maakt niet alleen van de intrinsieke eigenschappen van de geliefde, maar ook van de schoonheid en het wonder van alles wat er bestaat. Door veel liefde te geven verzamelen we een rijke oogst van welzijn.