Home => Oosterse Stromingen => Meditatie & Mediteren => Mediteren met kristallen => Mediteren voor liefde – Onvoorwaardelijke Liefde

Mediteren voor liefde – Onvoorwaardelijke Liefde


In deze zon- en bloemenmeditatie helpen Aventurienen je zorgen over de liefde af te schudden. Rozenkwarts kalmeert emotionele onrust en vervangt ze door pure liefde. Amethist versterkt en verfijnt deze liefde.

Meditatie

Mediteer een paar minuten over de eigenschappen van je geliefde. Stel je voor dat ze zich samenvoegen in een heldere bal van vlammen die steeds geconcentreerder wordt. De vlam geeft energie aan dit beeld.

Onder invloed van de vlam – tegen deze tijd is het een grote, levensschenkende zon – neemt je liefde toe. Je voelt geen ongerustheid. Je bent je ervan bewust dat je gevoelens groter worden en steeds verder reiken. Dit maakt je gelukkig.

Plaats de Aventurienen op de bladeren. Bij elke steen die je plaatst, los je een emotionele onrust op. Tegelijkertijd ben je je ervan bewust dat je energieën in jezelf losmaakt die al lange tijd latent aanwezig waren.

Plaats de Rozenkwarts op een van de bloemen. Dit heeft een kalmerend effect. Kijk naar het beeld en roep voor je geestesoog een zee op die in zachtroze tinten om je heen golft en spanningen en frustraties loslaat – vervang deze door pure, vertrouwende liefde.

Plaats de Amethist op een van de andere bloemen. Terwijl je dit doet, voel je dat deze kristal je liefde sterker maakt en tegelijkertijd in spiritueel opzicht verfijnt. Je hartstocht is intens maar zuiver.

Terwijl je naar je geliefde toegroeit, voel je liefde binnen in je bloeien.

Bekijk ook

Mediteren voor Zelfkennis – Boom van het Zelf

Om erachter te komen wie we werkelijk zijn, moeten we de verschillende rollen die we in het leven spelen vergeten en doordringen tot het wezenlijke van de ziel. Mediteren helpt ons op deze tocht naar zelfontdekking. Voor een deel gaat het erom te ontspannen in de kennis en aanvaarding van ons ware zelf. Het beeld van de boom kan ons helpen deze geestestoestand te bereiken. Net als de boom zijn we complexe wezens, getekend door ervaringen, onze wortels uit het verleden, onze verwachtingen (als bladknoppen) die reikhalzend uitzien naar de toekomst. Via meditatie kunnen we leren ontspannen en de tijd laten verstrijken als we onszelf zien en aanvaarden in heel onze complexe totaliteit.