Home => Oosterse Stromingen => Meditatie & Mediteren => Mediteren met kristallen => Mediteren voor Kracht en Wijsheid – De Warmte van de Innerlijke Zon

Mediteren voor Kracht en Wijsheid – De Warmte van de Innerlijke Zon


In een kristalmeditatie met gele Calciet en heldere Kwarts kunnen we deze krachtige energieën ons bewustzijn binnenleiden en aanwenden voor goede bestemmingen.

Gele Calciet helpt je af te stemmen op je eigen kracht, terwijl heldere Kwarts je in contact brengt met de wijsheid van het hogere zelf.

Meditatie

Concentreer je op het beeld van de geheimzinnige gouden figuur, die wit en geel licht uitstraalt. Plaats de gele Calciet in het stralende middelpunt van deze figuur, op het solar plexus chakra – de zetel van persoonlijke kracht. Laat je warmen door het licht dat uit de steen straalt.

Sluit je ogen en denk aan een moeilijke ervaring van onlangs waaruit je iets waardevols hebt geleerd. Visualiseer nu je eigen solar plexus chakra. Zie de kracht die je hebt opgedaan uit de zware ervaring als een parel van schitterend licht die steeds intenser wordt, steeds feller. Voel dat het licht in je lichaam dringt, totdat je helemaal bent ondergedompeld in zijn zuivere energie.

Open je ogen en plaats de heldere kwarts op het hoofd van de persoon – op het kroonchakra. Mediteer over dit contactpunt met het hogere zelf.

Sluit je ogen weer en visualiseer puur wit licht dat opkringelt vanuit je eigen kroonchakra terwijl je in contact komt met je eigen innerlijke wijsheid. Voel de energie die uit de Kwarts straalt.

Doe je ogen weer open en kijk naar de afbeelding. Concentreer je op het gouden ovaal van helend licht rond de figuur. Stel je een soortgelijk ovaal voor dat je met zijn beschermende stralen omsluit, terwijl het je geloof in jezelf versterkt.

Bekijk ook

Mediteren voor Zelfkennis – Boom van het Zelf

Om erachter te komen wie we werkelijk zijn, moeten we de verschillende rollen die we in het leven spelen vergeten en doordringen tot het wezenlijke van de ziel. Mediteren helpt ons op deze tocht naar zelfontdekking. Voor een deel gaat het erom te ontspannen in de kennis en aanvaarding van ons ware zelf. Het beeld van de boom kan ons helpen deze geestestoestand te bereiken. Net als de boom zijn we complexe wezens, getekend door ervaringen, onze wortels uit het verleden, onze verwachtingen (als bladknoppen) die reikhalzend uitzien naar de toekomst. Via meditatie kunnen we leren ontspannen en de tijd laten verstrijken als we onszelf zien en aanvaarden in heel onze complexe totaliteit.