Home => Oosterse Stromingen => Meditatie & Mediteren => Mediteren met kristallen => Mediteren voor Veranderingen – Seizoenen van het Zelf

Mediteren voor Veranderingen – Seizoenen van het Zelf


Gele Calciet en heldere Kwarts helpen je af te stemmen op het ritme van de natuur. Calciet geeft energie aan natuurlijke processen, terwijl de eigenschappen van heldere Kwarts je innerlijk in balans brengen in tijden van verandering

Meditatie

Begin te mediteren over natuurlijke groei. Kijk naar de zonnebloemen en denk na over hun levenscyclus. Voordat ze verwelken, verspreiden ze hun zaden voor nieuwe bloemen. Alles wat leeft, is onderdeel van een patroon van vernieuwing.

Plaats de gele Calciet tussen de zonnebloemen. Laat zijn kalmerende energie je tevreden stemmen met de fase waarin je je op je levensweg bevindt.

Concentreer je nu op de cirkelbeweging van veranderend weer. Volg de spiraal der verandering met je ogen – van buiten naar het midden van de cirkel. Voel intussen dat je acceptatie van verandering in je eigen leven geconcentreerder en steviger wordt.

Hef je blik op naar de zon en de maan. Hun relatie tot de aarde is voortdurend in verandering en toch gehoorzamen alledrie de hemellichamen de wetten van het universum. Op dezelfde manier weerspiegelen de veranderingen die wij ondergaan de eeuwige waarheid van de geest.

Plaats de heldere Kwarts in het midden van e cirkel en richt je op zijn versterkende, helende kracht. Aanvaard, terwijl je je koestert in zijn beschermende licht, veranderingen die zich in je eigen leven voltrekken. Verwelkom ze als kansen om jezelf te ontwikkelen. Laat het licht van de Kwarts je geruststellen terwijl je hier een poosje rust, één met de krachtige energie der verandering.

Bekijk ook

Mediteren voor liefde – Onvoorwaardelijke Liefde

De roze kleur op deze afbeelding vertegenwoordigt de zuivere liefde, bezield met het gele licht van geloof in jezelf. De zilverkleurige bloemen (zilver staat voor verlichting) heffen hun kristallen kralenhoofdjes op naar het onderwerp van de liefde - in het volste vertrouwen dat de beminde hen niet zal afwijzen of bedriegen. Amethist en Rozenkwarts - de liefdessteen - werken samen heel krachtig om een onvoorwaardelijke liefde te creëren die de geest transformeert en ons bewust maakt niet alleen van de intrinsieke eigenschappen van de geliefde, maar ook van de schoonheid en het wonder van alles wat er bestaat. Door veel liefde te geven verzamelen we een rijke oogst van welzijn.