Home => Persoonlijke ontwikkeling => De kracht van uw eigen kunnen en het vertrouwen in de gevende kracht van de kosmos

De kracht van uw eigen kunnen en het vertrouwen in de gevende kracht van de kosmos


De economische crisis, we kunnen er niet omheen, mensen worden er letterlijk mee geconfronteerd. Hoge werkdruk voor hen die werk hebben, angst, frustratie, boosheid bij de meeste mensen en de gigantische onzekerheid jagen de werkloosheid cijfers de lucht in. Hoe kan men in hemelsnaam nog de kracht vinden in het positief denken? Juist door het gewoon te doen. Hoe overleven in deze emotie doolhof? Een overzicht….

2009…..

2009 het was een jaar om u tegen te zeggen, weet dat 2010 een 3 jaar is in de numerologie. En 3 is een energie dat te maken heeft met het openen van het hart. In de godsdiensten zien we de drie-eenheid terug. En ook dit jaar komt deze energie weer sterk naar boven. Mensen die zich bezig houden met de numerologie hebben ook aan dit nieuwe jaar een vette kluif om uit te spitten. Laten we vooral beginnen met u allen oprecht een goede energie toe te sturen zodat u deze mag ontvangen voor uw eigen persoonlijke evolutie aan iedereen die met u leeft en ook voor u beste lezer, vooral een goede gezondheid wens ik u allen toe op de eerste plaats.

Als persoonlijk adviseur staan we dikwijls stil bij het lijden van een heleboel mensen. Mensen komen en gaan en zien je dikwijls als de vuurtoren midden van een wilde zee. Mensen vragen zich soms af, hoe doe je dit zo positief blijven, waar haal je het vertrouwen en de kracht vandaan en hoe hou je dit vol? Hoe ga je ermee om als je het zelf even niet meer ziet zitten? Wat doe je dan? Ik kan al deze vragen best begrijpen. Het is altijd zeer belangrijk om de angstfactor in een situatie eerst te pakken te krijgen. Wat zijn feiten en wat is fictie. Mensen gooien alle feiten en fictie door elkaar en dit is niet altijd gemakkelijk want mensen weten niet wat het een is en wat het ander.

In deze maatschappij wordt angst als een machtsmiddel gezien. Hoe manipuleert men mensen? Creëer een behoefte en maak de mensen angstig door ze net niet voldoende informatie te geven. En het gekke is dat mensen deze tactiek ook bij zichzelf toepassen. Mensen gaan soms nodeloos alles op voorhand invullen, interpreteren en maken zich zorgen om eigenlijk niets.

De kracht in positief denken is altijd aanwezig ook al zien we het niet of zijn we selectief blind. We leven in een dualiteit van donker, licht en goed en slecht maar we kunnen ook dit gegeven bekijken als dingen die bij elkaar horen. Donker hoort bij licht. Het vormt een eenheid. Als men gaat beseffen dat we nooit verkeerde beslissingen kunnen maken omdat het woord verkeerd op zich een verwachtingspatroon is, dan kunnen we concluderen dat we constant onze verwachtingen willen invullen maar nauwelijks vertrouwen hebben en scheppen voor wat komen gaat. U neemt een beslissing met de kennis en de wetenschap van dat moment wat op dat moment voor u prettig aanvoelt. En u leert uit de ervaring. En als er verandering optreden dan is dit ook een les en een ervaring. Maar als we alles op voorhand gaan invullen en soms in de plaats van anderen gaan denken dan krijg je nauwelijks ruimte voor je eigen intuïtie te laten werken. En dan krijgt de kosmos ook geen ruimte om de liefdesenergie naar jou te laten stromen. We mogen deze maand dit advies geven.

Hoe ga je in je kracht staan? Een kleine mini cursus

De magie van de kosmos en de kracht van de schepping stroomt voort uit ware contemplatie en concentratie van het individu. Dit wil zeggen. Concentreer je op wat je hebt en niet wat je niet hebt. Wees dankbaar voor alles wat is. En neem de tijd om even na te gaan welke goeie dingen je tot hier to al hebt gehad. Mensen die zwart kijken maken van sneeuw kolen, dus wees eerlijk. Ook al is het een klein lichtpuntje, aanvaard dit kleine lichtpuntje. Ga in je eigen kracht staan door eerst te werken aan wat jij wilt. Jij bent de centrum van jouw realiteit. Het is een energie die omgebogen kan worden. En jij hebt daar alle kracht voor. Het vraagt tijd en volharding maar heel veel liefde. En die liefde ga je nu halen uit je ziel, uit jezelf. Want daar zit de kracht. Ook al heb je een rot leven, een moeilijke tijd en heb je nooit een fijne jeugd gehad, moeder gehad of liefde gekend, dit wil nog niet zeggen dat je jezelf tekort moet doen. Jij bent de belangrijkste persoon in jouw leven. En dit vragen we eerst even te overwegen voor een paar dagen alvorens je deze oefening doet. De mensen zijn altijd geneigd om te zorgen voor, ja ik moet zorgen voor de kinderen, mijn ouders, en uit de christelijke opvoeding zijn we allemaal getatoeëerd met het feit dat we zondaars zijn en dat we de anderen eerst moeten zetten. Neen lieve mensen. Je kan er niet voor anderen zijn als je er niet bent voor jezelf. Wil je verandering en de kracht laten werken, besef dan dat dit de grootste kracht is waar je ooit mee te maken hebt. De kracht van oorzaak en gevolg. De wet van de kosmos. Heel de rotzooi blijft bestaan zolang er energie naar gestuurd wordt en zolang mensen het toelaten. Een elektrisch apparaat heeft stroom nodig om te functioneren. De mens heeft liefde nodig en licht. Nu geven we een spoedcursus krachtpatsen voor jezelf.

Het 8 stappen plan maakt het alvast een beetje eenvoudiger. Dit 8 stappen plan is wel erg krachtig want je wordt met jezelf geconfronteerd en als je niet bereid bent om uit het cirkeltje te stappen, dan kan niemand je helpen want dan hou je zelf alles geblokkeerd.


Het 8 stappen plan

Heel belangrijk. Neem de tijd om dit rustig voor te bereiden en alles goed te overwegen. Beloof jezelf dat je alles eerlijk opschrijft en dat je beseft dat jij alles kan veranderen in je leven als jij dit echt wilt.

Benodigdheden:
Een klein spiegeltje en vaasje met water en een mooie bloem of roos die je mooi vindt. Pen en 5 vellen papier.

 1. Neem de tijd om even rustig te gaan zitten en neem pen en papier en zorg ervoor dat je voor een half uurtje even geen andere dingen je storen. Zet het bloemetje voor je neer en zet je telefoon uit.

  Neem pen en papier en ga even opschrijven wie er op dit moment allemaal in je leven is. Schrijf alle namen op van mensen die invloed hebben op wie je bent en wat je doet op dit moment. Als je dit gedaan hebt leg het even naast je neer. Neem nu nog een ander papier.
 2. Neem een ander blad en schrijf op wat je niet meer wenst in je leven, schrijf op waar je verdrietig om bent, of teleurgesteld of boos of gefrustreerd. Schrijf heel het blad maar vol ook al staat het al vol blijf het van je af schrijven. Als je dit heb gedaan dan leg je het papier naast je neer.
 3. Schrijf nu op wat je denkt wie of wat je blokkeert om je doel te bereiken. En schrijf ook je angsten op.
 4. Neem nu nog een ander blad en schrijf met een andere kleur jouw kwaliteiten op en je dromen, en je wensen en schrijf op wat jij jezelf toe wenst. Goed gedaan.
 5. Neem nog een ander papier en schrijf op waarover je informatie moet opzoeken om dingen te verwezenlijken bijv. ik wil leraar worden maar ik weet niet hoe. Ik heb geen idee wat te doen. En het antwoord is voor dit voorbeeld. Adressen zoeken waar ik opleiding kan volgen om leraar te worden.

  Nu gaat de kracht gaan werken. Neem de spiegel en kijk eens diep in je ogen. Dit is misschien de eerste keer dat je dit doet, maar doe het en ja je mag lachen, maar je lacht tegen jezelf. Jij bent een magneet en je bepaald zelf wat er gebeurd in je leven wat je aantrekt en afstoot. De energie die je aantrekt heb je gevraagd en stroomt verder als een rivier en komt via via zo via anderen later terug naar jou. Denk dus positief en zeg. Vanaf nu laat ik niemand nog toe in mijn leven die moet zeggen wat ik ga doen. Ik ben mijn eigen creatie en ik ga ervoor. Alles wat ik gedaan heb kan ik niet meer terughalen en ik vergeef mezelf voor alle mindere momenten. Ik ben er ook dankbaar voor want ik ben er sterker door geworden en het geeft me ervaring. Mensen die niet zo netjes tegen me deden dank ik ook want zij zijn mijn leraren en ze laten me zien hoe het niet moet en zij maken me sterker.

  Een papiertje dat je niet meer nodig hebt gooi je weg. Dit ga je ook doen met energie. Angst is niet nodig. Dus het papier waar je al je angsten en blokkades hebt opgeschreven mag je gerust verbranden terwijl je zegt, ik heb er uit geleerd ik heb het nu niet meer nodig. Ik leef vanaf vandaag in het moment en ik ben dankbaar voor elke ervaring.
 6. Neem nu het papier met je dromen en kwaliteiten en neem de spiegel en kijk in je spiegel terwijl je dit wat je opgeschreven hebt hardop voorleest. Doe dit enkel als je elk uitgesproken woord ook meent. Want het woord is krachtig en mensen die met magie bezig zijn weten wat dit betekent. Je neemt je lijstje en je zegt alles wat er op je blad staat vol overtuiging op en je eindigt met de woorden. Al mijn intenties en dromen zijn mijn ware energie die ik nu ga gebruiken om te scheppen en niks of niemand zal mij tegenhouden om mijn doel te bereiken en zo is het. Sluit je ogen en voel de kracht uit je buik naar boven stromen. Neem dan het bloemetje dat je gekocht hebt voor jezelf aan en zeg ik ben deze bloem en ik ben het waard er te zijn. En ik mag mezelf zijn. Altijd. Zet deze bloem neer op de plaats waar je zelf aanwezig bent. Het herinnert je aan je belofte. Geef jezelf complementen. Dit helpt.
 7. jij bent de god in jouw leven en mensen om je heen hebben dikwijls graag een beeld hoe ze jou willen zien, wat anderen van jou verwachten is niet jouw verwachtingspatroon. Dus laat dat los. Schrijf op het papier waar je de namen van je mensen die in je leven zijn op hebt geschreven, gewoon het volgende. Ik ga niet in de angst zitten van anderen . En ik vertrouw op mijn eigen intuïtie. Ik ben bereid om te luisteren naar advies van anderen en dit te overwegen maar ik heb de eindbeslissing. En niemand heeft invloed op mijn beslissingen en doen en laten tenzij ik het zelf toelaat. Dit is zeer belangrijk om dit te begrijpen. Het is niet zo omdat je iets geleerd heb dat je dit voort moet geven aan de volgende generatie. Iets waar jij niet 100 % achterstaat doe je gewoon niet aan mee. Ook al is dit traditie. Jij komt zo stilaan in je eigen kracht.

  Zelfvertrouwen is zeer belangrijk. En de volgde stap is JE STEM. Vragen kost niets. Een neen heb je en een ja kan je krijgen. Je faalt pas als je stopt te proberen. Ga door en vraag. Neem zeggen tegen een ander is ja zeggen tegen jezelf. En als mensen je nee niet kunnen aanvaarden dan zijn het je vrienden niet. Sommige families houden enkel van elkaar als het hen goed uitkomt. Dit is hard maar waarheid.
 8. neem nu je week planner en ga eens in je agenda kijken wanneer je daadwerkelijk aan de slag gaat met het plannen van het nu en de nabije toekomst. Als je een lekkere bami wil eten dan ga je naar de chinees of je gaat hem halen in de supermarkt maar je moet actie ondernemen anders heb je geen bami. Dus het papier waar je goals opstaan, wat je graag wil bereiken en wat je daar voor moet doen neem je nu ter hand en je gaat plannen welke dag doe ik wat. Stel het niet uit, en durf te vragen

Verbrand de papieren waar je angsten opstaan en doorneem de papieren waar je goede eigenschappen op staan en ga er mee werken. Blijf niet hangen. Jij bent de kracht. En zolang je die kracht buiten jezelf plaatst of anderen de schuld blijft geven voor jouw verantwoordelijkheid, dan blijf je in je cirkel zitten. De kosmos wil iedereen helpen.

Een positieve zin is: ik ben zelfvertrouwen in actie zodat ik nu realiseer wat ik werkelijk wil. En ik voel me elk moment krachtiger.


Isabelle Duchêne

Isabelle Duchêne – Antwerpen (BE)

Isabelle Duchêne is al 21 jaar actief als psychical en trance medium en werkt met verschillende bewustzijnsniveau’s enmet verschillende dimensies waaronder de eerste straals energie van Aartsengel Michael en de ascended brothers en sisters. Ze geeft lezingen, voordrachten en workshops over haar werk.
Meer info: Isabelle Duchêne

Bekijk ook

4 simpele anti-stresstips

4 simpele anti-stresstips

Niemand wil die heethoofd zijn die door de stress niets kan verdragen en bij de minste ergernis iedereen afsnauwt. Zeg daarom vaarwel tegen die eeuwige stress dankzij de volgende 4 makkelijk uit te voeren tips!