Home => Spiritualiteit & Nieuwe tijd => Paranormaal => De Missing Link => De muziek leeft voort over de dood heen, Ode aan Miss. Rosemary Brown

De muziek leeft voort over de dood heen, Ode aan Miss. Rosemary Brown


Brits medium krijgt bezoek van overleden componisten en geven 1500 werken door. De wetenschap staat voor een raadsel en musicologen weten niet wat ze zien.

Foto rechts: Rosemary Brown, (1916 – 2001) aan haar piano.

Muziek is voor vele mensen een fijne verdrijving van de stilte. Heel veel mensen staan niet altijd stil bij het ontstaan ervan en velen weten niet dat de prachtige muziek van eeuwen geleden door mediums werd geschreven. Deze hemelse klanken komen uit de spirituele wereld en werden door de juiste oren gehoord. Wie wordt niet stil van de Passies van Johann Sebastian Bach, de symfonieën van Beethoven of het prachtige Requiem van Mozart? Is het mogelijk dat deze componisten verder werken na hun dood? Kan het waar zijn dat de persoonlijkheid van een persoon blijft voortleven na iemands dood? We zoeken het uit en kijken deze maand naar het leven en werk van een bijzondere vrouw die nog voor velen een onbekende is. Rosemary Brown.

Elke vorm van beeldende kunst, is een kennis van een hoger vermogen. Net zoals in de schilderkunst is muziek een wijze van emoties uitdrukken. Wat zou het leven zijn zonder muziek? Het is haast niet voor te stellen in onze maatschappij. De geneeskunde van de toekomst is healing door klank en trilling en muziek is klank en trilling. Mediumschap is al eeuwenoud en door heen de geschiedenis zijn er talloze mediums geweest die boodschappen doorgaven van de andere kant, alle profeten, met Jezus op kop waren mediums en in de begin van de 19 de en de 20ste eeuw was spiritisme heel erg populair in de verenigde staten en Engeland. Spiritisme wordt terug populair en is erg in bij jongeren. Het is daarom heel erg belangrijk voor de jonge generatie dat ze de geschiedenis bestuderen om de ware kern van spiritualiteit beter te leren kennen. Elk mens heeft de behoefte om contact te kunnen leggen met de overkant of meer te weten te komen over de grote levensvragen.

In mijn eigen praktijk kom ik dikwijls mensen tegen die vragen hebben over hoe kunst tot stand komt en ik heb hier een zeer duidelijk antwoord op. Wij mensen worden constant geholpen en geïnspireerd door de spirituele wereld of we hier nu bewust over zijn of niet. Dit heeft niets met geloof te maken maar met nederigheid. Mensen moeten terug hun plaats kennen. De mens heeft constant inspiratie nodig en deze inspiratie komt van een bron buiten zichzelf. U kent vast deze uitdrukking:” ik heb een ingeving,” wel, het wordt u werkelijk doorgegeven en dat is echt de kern van alles. Iedereen heeft contact met een hogere dimensie en dit contact is nodig. Het is daarom aangeraden om af te vragen welke energie je wenst te ontvangen en wat je met je leven wenst te doen. Wat als je je talenten gebruikt dan wordt je gelukkig. En gelukkig zijn dat willen we toch allemaal? En dit is de kern van het leven, jezelf respecteren en anderen respecteren. En dit is een harde waarheid en daarom is het nodig om te kijken, wat maakt een mens uniek. Iedereen, niemand uitgezonderd wordt geleid door een unieke kracht die mensen ideeën en gedachten ingeeft. Deze bovennatuurlijke kracht wordt door velen God genoemd maar is daarom niet verbonden met Godsdienst. Ikzelf ben ook een medium en in al de jaren dat ik tot hier toe heb gewerkt en mensen heb mogen begeleiden heb ik er altijd op toegezien dat ik nooit het oog op mezelf heb verloren hoe ik met mensen omga.

Mijn taak is om mensen wegwijs te maken voor het hogere en hen te doen herinneren wie ze echt zijn, en dit doe ik met veel plezier. Als kind van 10 zag ik zelf mensen rond mijn bed staan en zag ik zaken die mijn ouders en zussen niet konden zien. En dit is niet altijd gemakkelijk geweest voor mij. Maar ik ben er enorm dankbaar voor. Ik ben gek van geschiedenis en heb enorm respect voor mensen die door hun werk en inzet een bijdrage hebben gegeven aan de mensheid door hun inzet in kunst en muziek. Elke persoon kan gecontacteerd worden en als zij bereid zijn om te helpen dan krijg je ook die hulp van hen. Mensen denken dikwijls als je beroemd bent dan kan je geen contact krijgen. Dit is verkeerd. In de spirituele wereld bestaat geen roem. Er moet enkel een goede reden zijn om te komen. Als een student theater het moeilijk heeft met een techniek dan is het best mogelijk dat Toon Hermans deze persoon zou kunnen helpen als hij of zij er voor open staat. Ook al heeft deze persoon geen emotionele verbinding met Toon.

Toen Michael Jackson en zijn toenmalige vrouw Lisa Marie Presley naar een medium gingen begin jaren negentig, heeft Michael raad en advies gekregen van de King of Rock n’ roll samen met een liefdevolle boodschap voor zijn dochter lisa. Papa’s vergeten hun kinderen niet, en geen enkele geest is ongevoelig voor ware liefde. En in de spirituele wereld is er ware liefde. Kunstenaars en componisten zijn ook maar gewone mensen en geven nog steeds hun werk door. Ook in de 21ste eeuw zijn er mensen die in contact staan met de overkant. In Brazilië werkt er een advocaat als medium naast zijn job op de rechtbank en hij schildert in trance met zijn vingers en zijn hoofdgids is de franse schilder Renoir. Vincent van Gogh, Monet, Picasso en vele anderen geven hem zijn werk door. Zelfs hun handtekening is uniek aan de handtekening van vroeger. Hij verkoopt de schilderijen voor zijn weeshuisproject voor kinderen in Zuid Amerika. Deze man is een waar bewijs dat wij mensen zelf veel meer kunnen bewerkstellingen als we maar durven luisteren.

Probeer elkaar goed te begrijpen en help elkaar, wie je ook bent, lach en weet dat je nooit alleen bent. Deze boodschap wordt mij dikwijls herhaald en is van levensbelang om vrede en verdraagzaamheid te behouden op deze planeet.

En in mijn praktijk heb ik een foto hangen van een dame waar ik mateloos respect voor heb. Zij heeft spijtig genoeg niet het juiste respect gekregen die ze verdiende omdat ze in de jaren 70 werkte en toen mediumschap niet zo in de belangstelling stond buiten de spiritistische kringen die dit wel kenden. Rosemary is enorm getest geweest op haar echtheid, ze wist zelf niks van muziek en kon zelf geen noot lezen. Alles wat ze gedaan heeft is pure gehoorzaamheid. Haar kinderen zagen de geesten van de overleden componisten ook en Franz Lizst hielp zelfs haar zoon met wiskunde en hij ging zelfs mee naar de supermarkt en wist Rosemary feilloos het eindbedrag te zeggen en hielp haar in financiële nood door haar de juiste nummers van een kansspel te geven zodat Rosemary haar kids kon voeden. En wanneer haar kinderen ziek waren en toen ze geen arts kon betalen kwamen artsen uit de spirituele wereld haar helpen en gaven haar te zeggen wat ze moest doen. Haar hele avontuur met de geestenwereld kan men lezen in het boek Gisteren sprak ik Beethoven. En daarom wens ik haar deze maand aan u voor te stellen.

Rosemary Brown, (1916 – 2001 )Rosemary Brown was een bijzondere vrouw die in begin van de 20 ste eeuw in London was geboren. Zij werd vroeg weduwe en had de zware taak om tijdens de oorlogsjaren te overleven en na de oorlog de kansen op werk te vinden voor haar en voor haar 2 kinderen. Toen rosemary een klein meisje was van zeven jaar, verscheen een oude man met grijze haren aan haar en hij zei wanneer ze groter zou zijn dat hij zou terugkeren en haar prachtige muziek zou doorgeven. De familie van Rosemary was ook paranormaal begaafd. De geest heeft zijn woord gehouden en toen ze jaren later een foto in een boek zag over componisten, wist Rosemary dat Franz Liszt haar destijds een bezoek had gebracht. Het was pas in 1964 toen haar gaven pas kenbaar werden voor het grote publiek.

Hoewel zij zelf nauwelijks onderricht was in muziek, was zij vervolgens in staat om van Liszt en talloze andere componisten astraal doorgegeven composities op de piano te spelen, en te transcriberen. Op deze wijze ontstonden onder meer een veertig bladzijde lange sonate en twaalf liederen van Schubert, alsmede enkele pianostukken van Chopin en een tiende en elfde symfonie van Beethoven .Brown claimde dat de verschillende componisten verschillende technieken hadden om de composities aan haar door te geven. Zo leidde Liszt haar handen gedurende een aantal maten, terwijl Chopin haar hand noot voor noot op de piano liet intoetsen. Beethoven en Bach daarentegen dicteerden slechts de noten. Alle componisten spraken Engels met haar. Daarover verbaasde zij zich niet, zeggend dat de componisten aan gene zijde niet ophielden te leren. Muziekwetenschappers die zich hebben beziggehouden met Browns werk zeggen dat de verschillende composities wel in stijl overeenkomen met oorspronkelijk werk van dezelfde componisten. Hoewel er ook eerder gefalsificeerde composities waren gemaakt, vergde het maken van de stukken van Brown aanzienlijk grotere kennis dan Brown bezat. Rosemary zelf werd uitvoerig onderzocht door zowel psychologen als musicologen. Deze vonden geen aanwijzingen dat zij bedrog pleegde. Zo bleef het raadsel van haar composities bestaan.

De firma Philips heeft destijds haar muziek op LP laten uitbrengen, en de bekende Nederlandse parapsycholoog Dokter Tenhaeff heeft haar meermaals onderzocht en haar perfect normaal bevonden. De BBC ging meermaals bij haar langs en zag en filmde hoe ze samen met Beethoven aan een stuk werkte. De pianist die ingehuurd was voor de BBC, en het stuk ten gehore moest brengen stond paf hoe accuraat het was en het kon gestaafd worden als Beethoven kenmerkend.

De spirituele wereld is meer dan de helden uit de muziek wereld maar ook beroemdheden leven verder na hun fysiek heengaan. De zanger van Queen Freddie Mercury laat ook geregeld van zich horen en heeft mij al veel mooie dingen doorgegeven. Freddie is erg lief en erg grappig maar als er gewerkt moet worden dan is hij zeer serieus. Ik wens jullie allemaal een fantastisch leven toe lieve lezers en ik wil jullie op het hart te drukken niet bang te zijn van de spirituele wereld. luister dan even naar een mooie cd. Neem de tijd om even stil te staan en vraag je af hoe heeft deze artiest deze muziek aangereikt gekregen.

Veel liefde licht en kracht

Isabelle Duchene © copyrighted Isabelle duchene


Isabelle Duchêne

Isabelle Duchêne – Antwerpen (BE)

Isabelle Duchêne is al 21 jaar actief als medium en personal coach en werkt met verschillende bewustzijnsniveau’s enmet verschillende dimensies waaronder de eerste straals energie van Aartsengel Michael en de ascended brothers en sisters. Ze geeft lezingen, voordrachten en workshops over haar werk.
Meer info:
Isabelle Duchêne

Bekijk ook

Een mooi dankbaar ritueel is krachtiger in liefde dan een snel bezoekje aan het graf.

Een mooi dankbaar ritueel is krachtiger in liefde dan een snel bezoekje aan het graf.

Eer onze overledenen op 31 oktober en vier het bestaan van leven na de dood in plaats van te griezelen en mensen bang te maken. Halloween anders bekeken.