Home => Spiritualiteit & Nieuwe tijd => Paranormaal => De Missing Link => Een mooi dankbaar ritueel is krachtiger in liefde dan een snel bezoekje aan het graf.

Een mooi dankbaar ritueel is krachtiger in liefde dan een snel bezoekje aan het graf.


De Dood is voor allen gelijk. En ze komt voor velen veel te vroeg, voor anderen als een redding. Enkel het fysieke lichaam, het mensenpakje waar we allemaal inzitten sterft. We zijn allemaal geesten in een fysiek lichaam. En de geest kan nooit sterven maar reïncarneert leven na leven om ervaring op te doen voor onze ziel.

Het is daarom raadzaam om anders te kijken naar rituelen en feesten die onze voorouders ons voorgingen. Halloween is de nacht van het eren van de levenden. Waar ze zich ook moge bevinden. Want alle kerkhoven behuizen enkel de lichamen van de overledenen maar de persoon zelf is daar niet aanwezig. Het oogst feest en het feest om de geesten te bedanken voor de goeie oogst en om bescherming te vragen voor het komende jaar komt voort uit een lange traditie.

Het heeft totaal geen zin om mensen bang te maken. Onze maatschappij is al een hele angst op zich met alles wat men moet meemaken in deze tijd. Daarom is het nodig beste mensen om ook te waken over onze kinderen die het wel leuk vinden om snoepjes te halen en verkleed op straat de deuren plat te lopen voor wat extra zakgeld.

Mensen vinden het misschien eng maar de waarheid moet worden gezegd. U bent een geest. En dat blijft u ook na uw fysieke overgang. Geesten zijn er overal want wat mensen het hiernamaals noemen is gewoon een andere dimensie op aards vlak. Het hiernamaals is geen plaats waar we na onze dood naartoe kunnen luieren in luilekker land. We komen van de kosmos en we keren terug naar de kosmos en de aarde is een planeet aanwezig in deze kosmos. Dus we kunnen allemaal energie waarnemen. En als we sterven dan veranderen we gewoon van vorm. Alles is energie en energie sterft niet uit. Dit heeft Einstein bewezen. Wij mensen leven op niveau 3 en onze dierbaren leven op niveau 4 en die trilling kunnen wij niet zien en daarom zien hen niet na hun fysieke dood. Maar ze zijn om ons heen.

Wees niet bang voor uw eigen soort. En alles waar we bang voor zijn daar is Hollywood mede verantwoordelijk voor. Horrorfilms heeft u niet nodig . Ik geef u deze maand een kort ritueeltje dat je kan doen om met alle respect voor uzelf en voor uw dierbaren eer kan bewijzen en dankbaar te zijn zodat u in contact komt met de energie van deze liefdesvibratie. U kan altijd dit ritueeltje doen en het hoeft niet per se op 31 oktober .

Wenst u op een andere manier met de traditie van Halloween iets doen. Wel neem dan even de tijd om wat voorbereidend werk te doen. Dit ritueel kan u op elke tijdstip van de dag doen. Het hoeft niet s’avonds bij volle maan of zo. En onweer is niet nodig. Uw intentie is belangrijker dan alle weersomstandigheden. En wees niet bang u gaat GEEN geesten oproepen u eert de spirituele wereld. Dit ritueel hoeft niet in het donker maar kan op elk tijdstip van de dag. Het is geen godsdienst of overtuiging en wat er nu volgt is slechts een idee van interpretatie. U kan dit naar eigen geloof, overtuiging veranderen. Isabelle is geen guru.

Weet dat energie altijd uw intentie volgt. Doe dit niet als u vermoeid bent, medische hulp nodig hebt, drugs medicatie of alcohol gebruikt, of bang bent. Angst is nooit een goede raadgever. Dit ritueel is liefdevol en heeft niks met griezelen te maken of geesten oproepen. U wordt enkel meer bewust van wat er al aanwezig is. Dit is geen magie of occult spelletje maar een oprecht gebed voor uzelf en uw dierbaren.

De intentie van dit ritueel is dankbaarheid en u helpen herinneren dat alles één is.

Wat heeft u nodig?

Neem een bosje bloemen die u leuk vindt. Het is niet nodig om een hele grote boeket aan te schaffen. Sommige mensen plukken enkele bloemen uit de tuin. Haal 3 waxine lichtjes of 3 kaarsen, de kleur speelt geen rol.

U begint met respect voor uzelf. Een schoon lichaam en een schone geest. Dus neem en bad en was uw haar. Draai losse gemakkelijke kledij. Sommige mensen dragen graag jeans of zijn liever in het wit. Het is goed waar u zich prettig in voelt.

Zorg dat u een 20 minuten tijd hebt voor uzelf. Zet uw gsm af of trek de stekker van telefoon uit en zet de deurbel af zodat u zeker niet gestoord zult worden. Omdat u een korte meditatie gaat doen heb een dekentje ter uwer beschikking. Door stil te zitten koelt het lichaam af en kan u het wat kouder krijgen.

Neem een gemakkelijke houding aan zittend op de grond of op een stoel met de voeten plat op de grond.

En zet de bloemen voor u neer. Wees op uw gemak. Het is niet nodig om bang te zijn voor uzelf en voor uw dierbaren. Indien u dit gemakkelijker vindt, kan u een foto nemen van iemand die u nauw aan het hart ligt en deze bij de bloemen zetten.

<SPAN style=”LINE-HEIGHT: 115%; FONT-FAMILY: ‘Arial’,’sans-serif’; FONT-SIZE: 10pt; mso-ansi-language: NL-BE” lang=NL-BE>Neem even de tijd om tot uzelf te komen en let op uw ademhaling. Luister naar uw ademhaling die telkens rustiger en rustiger wordt. Het is niet de bedoeling om in slaap te vallen. Ga ook niet denken dat u moet stoppen met denken dan bent u weer aan het denken dat u moet stoppen met denken en men kan niet stoppen met denken. Laat uw gedachten gewoon hun gang gaan. Luister naar uw hartslag en ademhaling.

( de volgende teksten zijn slechts een idee of voorbeeld. U kan het gerust veranderen )

Als u zich klaar voelt zegt u heel rustig en hardop in alle respect voor uzelf deze tekst of een andere tekst als u dit wilt :

Ik ben dankbaar dat ik hier mag zijn vandaag. Dat ik leef en dat ik mijn leven mag leven op mijn manier. Ik ben mij ervan bewust dat ik maar een tijdelijk leven heb hier en nu in dit lichaam op deze plaats. Ik bedank mijzelf dat ik mezelf deze kans geef. Ik vergeef mijzelf voor alle energie die ik uitgestuurd heb in het verleden die niet liefde was. Ik ben liefdevol, ik ben geliefd, ik ben liefde. En ik weet dat ik een krachtige energie in mij heb die ik alle tijde kan gebruiken om van mijzelf een liefdevoller mens te maken. IK vraag nu toestemming vanuit mijn hartkern om contact te maken met mijn hogere delen van mijzelf en met mijn dierbaren die bij mij zijn in een andere dimensie. Ik ben dankbaar en ik weet dat er enkel liefde is. Ik dank de spirituele wereld voor hun liefde voor mij, en mijn geliefden, voor mijn bescherming en voor de hulp in mijn dagelijks leven ook al ben ik mij daar niet altijd van bewust. Ik laat al mijn verwachtingen hoe ik spiritueel moet groeien los en ik weet dat ik altijd daar zal zijn op het juiste moment op de juiste tijd. Ik ben aan het leren om meer bewust te zijn dat er meer is dan wat we met onze ogen kunnen waarnemen en ik ben nu bewuster aan het leven om een brug te zijn met alle mensen om me heen zichtbaar en onzichtbaar. Ik ben een deel van een hogere kracht dat sommige mensen God noemen en ik weet dat ik niks verkeerds heb gedaan. Dank u spirit voor uw liefde en dat u zonder oordeel bent.

( u steekt nu 1 kaarsje aan ) en zegt : dit licht spirit bent u die de kosmos verlicht met uw wijsheid en onvoorwaardelijke steun en liefde. Ik ben een deel van dit licht en ik mag vanaf nu anderen bewust gaan maken van deze kracht. Ik ben één met alles. Dank u dat u hier aanwezig bent en mij nu wilt helpen in mijn healingsproces. Dank u voor uw inzicht en liefde. Ik weet dat ik nu veilig ben.

( U steekt 2 de kaarsje aan ) en zegt : Ik steek dit kaarsje aan voor mezelf voor alle momenten in mij te verlichten waar er nog duisternis is en waar ik inzicht en kracht kan gebruiken in mijn uitdagingen van het dagelijkse leven ( u kan nu hulp vragen voor een bepaalde intentie. Spreek die intentie ook uit. Bijvoorbeeld hulp bij uw relatie, hulp vragen voor kinderen, werk …… dank u voor uw wijsheid en hulp ( ga niet piekeren over hoe de spirituele wereld u gaat helpen weet dat u geholpen wordt en dat dit nu al aan het gebeuren is. Laat ook uw verwachtingen los hoe u deze hulp ingevuld wenst te zien . Spirit is veel vindingrijker dan wij mensen )

( U steekt het derde kaarsje aan ) en zegt : Met dit kaarsje en met deze bloemen eer ik alle dierbaren, vrienden, familie en kennissen, en alle mensen die door de fysieke dood zijn heengegaan en leven in het licht van verlichting. Ik weet dat u bij me bent en op uw eigen individuele manier wanneer u het wenst contact opneemt met mij via ingevingen, dromen, aanrakingen en op elke manier dat op dit moment prettig voor mij voelt en wat ik nu op dit moment aan kan. Ik ben vrij van angst en ik weet dat de spirituele wereld enkel liefde is en vol verrassingen is om mij op een originele manier te laten weten dat u bij me bent.

Mochten er emoties vrij komen krop ze niet op, er is healing aan de gang laat het los wees niet boos op uzelf of op uw dierbaren, het is allemaal verwerking en wanneer u er klaar voor bent komen alle emoties en gedachten op zijn plaats; sommige mensen krijgen als bevestiging kippevel anderen worden blij en droevig tegelijk; Iedereen reageert anders.

Wenst u vanuit uw hart iets speciaals te zeggen voor een bepaalde overledene doe dit dan op uw eigen persoonlijke manier. Weet dat u niet op het kerkhof moet zijn om bloemen neer te zetten.

Neem dan rustig de tijd om even te bezinnen. En u kan een warmte, tocht, tinteling of wind voelen in uw huis. Wees niet bang. Sommige mensen kunnen ook geuren waarnemen. De spirituele wereld speelt graag met elektriciteit en dit kan resulteren in lichten die raar kunnen doen, opspringen van radio’s en zo, constant hetzelfde cijfer zien opd e klok 12:12 bijv..u vraagt soms om tekens en als u deze krijgt dan worden mensen bang, waarom? Niet bang zijn.dank baar zijn is de boodschap.

Onze dierbaren vinden dit ritueeltje enorm fijn en u kan het zo dikwijls doen als u wenst.

Laat de kaarsen uitbranden als u in de buurt bent. Nooit waxine kaarsjes zonder bordje ergens neer zetten want theelichtjes kunnen erg heet worden. Pas op voor brand.

Weet dat deze healing heel krachtig blijft doorwerken.

Veel liefde licht en kracht, en happy Halloween….

Isabelle Duchene
© copyrighted Isabelle duchene


Isabelle Duchêne

Isabelle Duchêne – Antwerpen (BE)

Isabelle Duchêne is al 21 jaar actief als medium en personal coach en werkt met verschillende bewustzijnsniveau’s enmet verschillende dimensies waaronder de eerste straals energie van Aartsengel Michael en de ascended brothers en sisters. Ze geeft lezingen, voordrachten en workshops over haar werk.
Meer info:
Isabelle Duchêne

Bekijk ook

De werking van woorden

De werking van woorden

Hoe oude energie ombuigen, rituelen rechtzetten en gedane inwijdingen verbreken indien u zich er niet meer goed bij voelt.