Home => Symbolic => Redactie Symbolic Gids => Peter Toonen – Utrecht (NL)

Peter Toonen – Utrecht (NL)


Mijn naam is Peter Toonen, geboren in Hilvarenbeek (NL) op 18-08-1958 als oudste in een gezin van vijf kinderen. Ik studeerde andragogie aan de Rijks Universiteit te Utrecht en heb sinds 1985 een praktijk in personal coaching, aura-reading en healing. Dit doe ik onder mijn bedrijfsnaam Energie To(o)nen. Van 1991 tot 1997 was ik als vast staflid en docent verbonden aan het CICO (Centrum voor Intuïtieve en Creatieve Ontwikkeling) te Utrecht. Daarvóór en daarnaast ben ik jarenlang grafisch ontwerper geweest en tot voor kort deejay.
In de laatste jaren ben ik vooral actief met lezingen, workshops en trainingen in Nederland, België en andere landen, aan particulieren en het bedrijfsleven, over teambuilding, intuïtieve en persoonlijke ontwikkeling, aarde-healing en de werking van de kalenders van de natuurlijke tijd.
Sinds het uitbrengen van mijn eerste boek heb ik vanwege mijn boeken regelmatig mogen optreden in diverse buitenlandse, nationale en regionale radio- en tv programma´s en op internet tv.
Aan de Andromeda Academy geef ik nu les en leiding aan de opleiding Energetisch Coach.

Al meer dan twintig jaar verschijnen van mij regelmatig publicaties en columns in diverse tijdschriften over deze en andere onderwerpen. In de periode 1990-1993 heb ik bij het ECI een opleiding als schrijver gevolgd, waar ik vooral geleerd heb dat schrijven niet slechts een kunstzinnige uiting, maar een handmatig vak is.

Als ik alles wat ik in mijn leven doe en heb gedaan, afstrip tot zijn kern, dan ben ik in de eerste plaats een verteller, iemand die zijn indrukken formuleert, enzo met woorden en beelden het onzichtbare zichtbaar wil maken.

In de Dreamspell kalender (de galactische Maya kalender) is mijn signatuur: Kin 132, Gele Lunaire Mens. Ik hou er van om de knuppel in het hoenderhok te gooien, om te polariseren om daarmee tot een nieuwe stabiele orde te komen over wat jij en ik werkelijk willen. Ik hou ervan om uit te spreken wat niet gezegd mag worden maar wel gezegd wil worden.
Mijn uiteindelijke credo is: hou het simpel.

Op symbolic Gids zal Peter Toonen de Rubriek “Maya – 2012″ voorzien van zijn inzichten

Bekijk ook

Evi Sas - Antwerpen (BE)

Evi Sas – Antwerpen (BE)

Vroeger had ik vele tegenslagen, nu heb ik vele uitdagingen, vroeger was het glas altijd half leeg, nu is het steeds half vol ... het is maar hoe je het bekijkt en mijn favoriete motto is: 'sta altijd op met een vrolijke lach, zo kom je makkelijker door de dag want goed begonnen is half gewonnen'