Home => Spiritualiteit & Nieuwe tijd => De Maya Kalender - 2012 => De Maya van de Eeuwige Tijd, 2012 en verder – Deel 1

De Maya van de Eeuwige Tijd, 2012 en verder – Deel 1


Dit is de vertaling van deze serie video’s van Drunvalo Melchizedek op YouTube, waarin hij het echte verhaal van de Maya’s over 2012 vertelt. Als één van de zeer weinigen heeft hij de moeite genomen om het nog bestaande Maya-volk in midden-Amerika te bezoeken, en te horen wat hun kalender en voorspellingen over de “eindtijd” nou eigenlijk betekenen. Hij ontdekte dat het Maya-volk er al sinds mensenheugenis grote waarde aan hecht om hun kennis zeer precies van generatie op generatie over te dragen, en dat deze na al die eeuwen nog niets aan waarde ingeboet heeft. Een must om te zien voor iedereen die geïnteresseerd is in de voorspellingen over 2012, en een heel wat verheugender boodschap dan die films als “2012” en vele zogenaamde “deskundigen” in de media ons willen doen geloven.


Deel 1 De Maya van de Eeuwige Tijd – 2012 en Verder
door Drunvalo Melchizedek vertaling YvonneSchnaar-ten Bosch

De Maya kalender is de meest accurate kalender die ooit op aarde ontdekt is. De mensheid is geïntrigeerd over hoe een oude volksstam zo precies kon zijn. Meer bepaald, de moderne mens met al zijn technologie. Nu kijkt de mensheid naar de Maya’s om te proberen te begrijpen wat die datum van 21 december 2012 betekent, die steeds weer wordt benadrukt in de Maya kalender. De Maya’s hebben nu geantwoord. Welke hoge bron is er meer gerespecteerd dan de president van de Nationale Raad van Ouderen in Guatemala. Alle 440 Maya stammen worden door deze hoofdleider vertegenwoordigd van de Maya Natie in Mexico, Belize, Honduras en Guatemala. Zijn naam is Don Aleandro Cirilo Perez. Vandaag zal ik vertalen naar de taal van de moderne wereld over datgene wat de Maya mensen zelf te zeggen hebben over 2012. En als ik een fout maak zal de Maya Raad het ons beiden laten weten. Maar zij gaven mij de autoriteit om te spreken.

De Maya willen jullie laten weten dat de wereld die jullie kennen en waarin jullie wonen niet is wat jullie denken dat het is. Wij, moderne mensen, denken dat de wereld vast en werkelijk is en dat niets dit kan veranderen. Het is vaststaand en zo zal het blijven tot in de eeuwigheid met of zonder onze aanwezigheid. De Maya willen jullie laten weten dat dit niet de waarheid is. De wereld zijn echt beelden die gecontroleerd kunnen worden door bewustzijn. In het bijzonder bewustzijn dat direct verbonden is met het menselijk hart. Dit is geen gewone publieke uitzending. Als je daarnaar op zoek bent, ben je op het verkeerde adres. Je staat op het punt een manier van zijn te betreden die enkel begrepen is door de oude wereld. De moderne wereld heeft bijna geen idee over datgene waar we het nu over zullen hebben. En in het algemeen weten ze zelfs niet dat het bestaat. En toch is deze manier van zijn precies datgene wat jullie in de moderne wereld op dit moment in de geschiedenis nodig hebben. Maar je weet het waarschijnlijk niet. De mensheid bevindt zich ongeveer in de situatie van een vlinder, enkele momenten voor het uit zijn cocon komt. Alles wat het wist staat op het punt om te veranderen. En een volledig nieuwe wereld zal zich openbaren.

Drunvalo MelchizedekHallo, mijn naam is Drunvalo Melchizedek en je vraagt je waarschijnlijk af waarom hier een blanke staat die gemachtigd is om voor de Maya’s te spreken. Dat zal wat tijd vergen om uit te leggen. En om dat te doen zal ik wat over mijn leven moeten vertellen. Daardoor zal je begrijpen waarom ik hier sta.

Zoals de meeste mensen op aarde, toen ik nog jong was, in mijn twintiger jaren – bij sommigen is dat zelfs veel vroeger – wilde ik weten waarom ik hier op aarde was en waar het leven om draaide. Wat is deze planeet en die sterren en die zonnen? Waarom zijn we hier? Wat is hier allemaal gaande? Ik werd daardoor zo geïntrigeerd dat ik daarover begon te studeren. De eerste plaats waar ik studeerde was op de hogeschool. Ik koos in de hogeschool wetenschappen en wiskunde. Niet omdat ik een wetenschapper wilde worden, of geld wilde verdienen. Dat was niet de bedoeling. Ik dacht dat de wetenschappers en wiskundigen moesten weten wat die sterren en die planeten waren. Ik bestudeerde dit jaren en jaren tot ik uiteindelijk tot de conclusie kwam, dat zij er niet meer over wisten dan ik.

Toen veranderde ik van het linker naar het rechterbrein en begon kunst te studeren, kunstgeschiedenis en schilderkunst. Dat bestudeerde ik weer twee jaar en dat hielp echt. Ik ging door 20.000 jaar kunstgeschiedenis heen. Van de holbewoner naar de moderne tijd. En langzaam kreeg ik een glimp van de vrouwelijke kant van het brein waarover het leven ging, maar ik kwam nog niet in de buurt.

De tijd ging verder en gedurende de tijd dat ik naar de hogeschool ging, besliste ik om ook meditatie te bestuderen. En ik begon dit te doen met de Hindoe filosofie. Ik begon mantra’s te bestuderen. Ik had een Hindu Guru die me deze dingen begon te leren en ik begon dit echt ernstig te bestuderen. Op zekere dag toen ik diep in meditatie was deed zich in de kamer waar ik was een bijzondere gebeurtenis voor. Het was iets dat ik niet verwachtte. Ik vroeg niet om dit te laten gebeuren. Het gebeurde gewoon. Twee lichtbollen, ongeveer zo groot, kwamen samen binnen, recht naar mij toe, aan beide kanten. Ongeveer die afstand. Ze waren intens stralend. De ene was prachtig ultra violet van kleur, de andere bestond uit een zeer felle groene kleur. Ik wist absoluut niet wat het was. Twee lichtbollen, aanwezig in mijn kamer. En dan, binnenin mijn hoofd, op een telepathische wijze, hoorde ik die woorden: “Wij zijn niet afgescheiden van jou, wij zijn jij in een ander niveau van bestaan.” Ik wist niet wat dat betekende.

Het was het begin van een onderzoek dat mijn verdere leven heeft beheerst. En in mijn interactie met deze twee lichtbollen werd ik door hen geleid naar meer dan 70 spirituele leraren over de hele wereld en bestudeerde bijna elke vorm van spirituele meditatie op deze planeet. Maar tezelfdertijd leidden deze twee bollen me naar de wereld van de oude volksstammen om zo de betekenis te begrijpen van hun oude manier van handelen.

Dan begonnen deze engelen – dat waren die lichtbollen vanuit hun perspectief – me te leiden naar deze inheemse wereld en het is daar waar de Maya’s binnentreden. Ze leidden me naar een stam in Nieuw Mexico, de Taos Pueblo en ik bracht 14 jaar bij hen door. Een van hun leiders heette ‘Zeg goedemorgen tegen ons’. Hij is nu overleden. Hij was het hoofd van de Pajote kerk voor heel de Verenigde Staten. Hij nam me aan en begon me te onderwijzen. Andere leden van de Taos Pueblo begonnen me ook te onderwijzen. Een van hen was de Kasiki, de spirituele leider van de Taos stam. Hij was ooit het opperhoofd van de Taos Pueblo.

Hij onderwees me over kristallen en over fetisjen. Over hoe je de externe werkelijkheden kan begrijpen en veranderen door het gebruik van kristallen en fetisjen. En fetisj is een steen die je bewerkt naar een vorm en wanneer je weet hoe dit te gebruiken kan je zelfs je leven veranderen op manieren die niemand kan geloven. Maar ik zag het, ik zag het gebeuren. Ik kon het niet ontkennen. En langzaam, na 14 jaar, gaven ze me een inheemse training die me veranderde en voorbereidde om in de wereld te stappen en te werken met andere stammen.

De lichtbollen leidden me daarna naar wat de Anasasi genoemd werden. Dat waren de heel ouden, die leefden vóór de Hopi en de Sioux, de Lakota en de Cheyennes en al die andere stammen. Zij waren veel ouder. Ik vond hen in andere dimensionale werelden en begon met hen gedurende een periode te werken. Daarna werd ik naar de Maya’s geleid. In 1985 werd ik naar de Yucatan geleid, waar ik daar begon te bestuderen en ceremonies ging uitvoeren. Ik werd naar heilige tempels geleid zoals Uxmal en Labna en Koba, Chitzen, Itza, Tulun, Kuhunetchi en Palenque tot zelfs in Guatemala naar Tikal. Dat was voor mij een inwijding. En de Maya’s keken toe terwijl ik op dat niveau werkzaam was.

En een tijd daarna, enkele jaren later, ontmoette ik een man Hunsbatz Men, die een Maya sjamaan, een Maya priester was en die verbonden was met de hoge Itza Maya Raad uit Yucatan. Hij begon me de Maya manier om de wereld te bevatten te leren, die anders was dan de stammen die ik kende in de Verenigde Staten. Hij vroeg me om met hem ceremonies te doen. En gedurende jaren deden we ceremonies met honderden stammen die vanuit Zuid-Amerika naar ons toekwamen. Rond 2003 vroeg Hunsbatz Men me te komen en we begonnen ceremonies te doen op manieren die veel dieper waren en waar stammen in betrokken waren van over heel de wereld. Toen begon ik hun ceremonies te begrijpen en wat ze betekenden. Want ik wist tot dat punt helemaal niet wat ceremonies betekende. En pas recentelijk, in 2007 kwam de president van de Maya natie naar me toe. Daar zal ik later verder op ingaan.

Lees verder in deel 2

Bron: Galacticchannelings

Bekijk ook

De Maya van de Eeuwige Tijd - Deel 8

De Maya van de Eeuwige Tijd – Deel 8

Een serie van Drunvalo Melchizedek, waarin hij het echte verhaal van de Maya's over 2012 vertelt. Als één van de zeer weinigen heeft hij de moeite genomen om het nog bestaande Maya-volk in midden-Amerika te bezoeken, en te horen wat hun kalender en voorspellingen over de "eindtijd" nou eigenlijk betekenen.