Home => Spiritualiteit & Nieuwe tijd => De Maya Kalender - 2012 => De Maya van de Eeuwige Tijd, Heilige geometrie – Deel 4

De Maya van de Eeuwige Tijd, Heilige geometrie – Deel 4


Nature of the Immage of Expanding Consciousness

Als we naar de natuur kijken en naar het universum, zien we dat het menselijk lichaam en alle levensvormen zoals planeten, zonnen en al hun relaties inbegrepen, de uiterlijke werkelijkheid, een wiskundig aantal getallen bevatten, die we de Fibonacci reeks noemen. Ons menselijk lichaam bevat deze getallen op miljarden plaatsen, want elke cel bevat ze. Dan spreken we nog niet over de vele lichaamsproporties.

Heilige Geometrie

Om te begrijpen waarom precies het cruciaal is om de oude wereld met de nieuwe wereld te verenigen, onze kennis, wijsheid en al de rest, ga ik spreken over heilige geometrie. Ik ga dat gebruiken om dat duidelijker te maken. De gulden snede is een verhouding. Je kan willekeurig welke lijn nemen, hoe lang ook en deze doorsnijden op een magische plaats, welke de gulden snede is. Eén gedeelte zal 1 zijn, wanneer je dit meet. En het andere gedeelte zal 1,6180339 zijn welke een getal is dat doorgaat tot in de oneindigheid. Het eindigt nooit. Het is een verhouding. Je kan deze verhouding niet enkel zien bij planeten en sterren, zonnen en manen. Je kan het zien in je eigen lichaam. Wanneer je bijvoorbeeld je hand neemt en je kijkt naar je gewrichten en je beenderen en je deelt deze lengte door deze lengte, verschijnt die Phi verhouding, 1,6180339. Wanneer je dit been deelt door dat been verschijnt opnieuw de Phi-verhouding. En dit been door dat been… zo kan je over je hele hand gaan en ook met je voeten doen. Wanneer je deze hand hier neemt en deze lengte meet tot je armbeen verschijnt opnieuw de gulden snede. Deel deze door deze en de gulden snede verschijnt opnieuw. Neem je voet en deel die door dit… en zo gaat dat verder. Over je hele lichaam zal je de gulden snede vinden op letterlijk miljarden plaatsen, omdat elke cel in je lichaam de gulden snede in zich draagt.

Dus is het duidelijk dat de gulden snede zeer belangrijk is voor de creatie. Het is waarschijnlijk een van de meest belangrijke verhoudingen van alle mogelijkheden in de wiskunde. Maar het leven, jij en ik, weten niet hoe dit te doen. We weten niet hoe we de gulden snede moeten creëren. In feite geloof ik niet dat de gulden snede waar ook in het universum bestaat. Het is enkel een idee, deze ideale verhouding, maar ze bestaat gewoon nergens. Het leven weet niet hoe het getallen moet gebruiken die nooit eindigen. Het weet hoe hele nummers te gebruiken zoals 1, 2, 3, 4 en 5. Het weet hoe deze te gebruiken, maar niet die andere. Het leven bedacht dus dit andere ding wat deze man Fibonacci lang geleden ontdekte.

Wanneer je naar deze reeks getallen kijkt, Fibonacci is een reeks, het begint met 0, dan gaat het naar 1, dan opnieuw 1, dan 2, dan 3, dan 5, dan 8, dan 13, dan 21, dan 34, dan 55, dan 89, dan 144 en zo gaat het verder. Deze reeks gaat steeds verder, maar als je er goed naar kijkt is het gewoon, 1+1=2, 1+2=3, 2+3=5, 3+5=8, het is vrij eenvoudig.

Je telt het laatste getal op bij het vorige en je krijgt het volgende getal. Maar als je deze getallen door elkaar deelt…. Als je 1 deelt door 1 is de uitkomst onder de gulden snede verhouding. Wanneer je 2 deelt door 1 krijg je 2 en dat is boven de gulden snede verhouding, maar het is dichter bij 1,6180339. Wanneer je dan 3 door 2 deelt krijg je 1,5 wat dichter hierbij is, maar het ligt eronder. Wanneer je dan 5 door 3 deelt krijg je 1, 6666667 wat er opnieuw boven ligt. En wanneer je dit goed bekijkt blijft het eronder, erboven, eronder, erboven en het getal komt steeds dichter en dichter bij de gulden snede. Wanneer je 55 deelt door 34 krijg je 1,6176 wat steeds dichter komt.

Wanneer je naar de Nautilus schelp kijkt, die in de helft gesneden is, zie je dat deze kamers op het eerste zicht gebroken en vreemd uitzien, omdat dit 1 en 1, dan 2 en 3, dan 5 en 8, dan 13, 21, 34, 55, 89. Zo ontvouwen ze zich verder en komen steeds dichter bij die perfecte gulden snede verhouding. Je ziet het plaatsvinden in deze schelp. Dat is wat het leven doet om rond het feit te komen, dat het deze ingewikkelde getallen niet kan gebruiken, maar wel enkelvoudige getallen zoals 1, 2 en 3. Het leven gebruikt dit niet enkel in jullie lichamen, maar in alles. In alles wat leeft op aarde. Het doet er niet toe wat het is of waar het vandaan komt. Zelfs al komt het van een andere wereld. Dit gebruikt het om het te laten ontvouwen. Onthoud dat waar we hier over spreken gaat over het waarom de oude wereld en de moderne wereld elkaar nodig hebben om te overleven, zoals de Maya’s zeggen.

Deze plant toont dit goed aan, zodat ik het kan uitleggen. Dit wordt de niesplant genoemd. Het is een vreemde plant, maar hij groeit volgens de Fibonacci reeks. Hij komt uit de grond en er groeit 1 blad aan, dan nog 1, dan 2 bladeren, dan 5, dan 8 bladeren, dan 13 bloemen. De Fibonacci reeks is zeer duidelijk [zichtbaar]. De vraag is, hoe weet deze plant wanneer hij op het vijfde niveau komt om vervolgens 8 bladeren te laten groeien en niet 10, 12 of een ander getal. Hoe weet hij dat?

De plant weet dat, omdat wanneer hij naar zijn verleden terugkijkt, wat 3 is en weet dat wanneer het zijn verleden optelt bij zijn heden, hij bij zijn toekomst weet dat dit getal 8 zal zijn. En dat is de situatie waar de mensheid zich momenteel in bevindt. De moderne wereld is zoals 5 nu en het weet niet waar het naartoe gaat. Het is volledig afgesloten van zijn verleden. Wanneer het zich nu terug verbindt met zijn verleden, wat nu staat te gebeuren op aarde, herinnert het zich opnieuw de oude wereld. En wanneer het de oude wereld optelt met de moderne wereld, weet het precies waar het naartoe moet. Wij moeten weten waar naartoe ons bewustzijn zich aan het uitbreiden is. En dat kunnen we niet weten zonder de oude wereld. Het is essentieel, het is geen optie, wij zullen moeten. De oude wereld is volledig voorbereid. Ze weten dat ze ons nodig hebben. Wij weten enkel niet dat wij hen nodig hebben.

Lees verder in deel 5

Bron: Galacticchannelings

Bekijk ook

De Maya van de Eeuwige Tijd - Deel 8

De Maya van de Eeuwige Tijd – Deel 8

Een serie van Drunvalo Melchizedek, waarin hij het echte verhaal van de Maya's over 2012 vertelt. Als één van de zeer weinigen heeft hij de moeite genomen om het nog bestaande Maya-volk in midden-Amerika te bezoeken, en te horen wat hun kalender en voorspellingen over de "eindtijd" nou eigenlijk betekenen.